{{ message.message }}
{{ button.text }}

Koortsstuip #4

En dan komt de 3e stuip

Afbeelding blog 'Koortsstuip #4'

In mijn vorige blog beschreef ik mijn dochtertje haar tweede koortsstuip en dat ze stopte met ademen.

Ze bleef goed en zelfstandig ademen dus ik mocht haar op de brancard leggen in de stabiele zijligging. Voorzichtig kleedde een de artsen en ik haar samen uit, ze moest namelijk echt gaan afkoelen nu. Ze bleef ondertussen schokken en het kwijl/schuim droop uit haar mond terwijl ze jammerde en kreunde.
Toen ze in haar shirtje en romper lag begon het schokken langzaam aan minder te worden. Het kreunen werd echt jammeren en ging over in huilen. Ik ging naast haar liggen waardoor ze kalmeerde, je zag dat ze weer op aarde terug begon te komen. Daar kan ik geen andere omschrijving voor vinden, ze is tijdens een stuip z贸贸 ver weg en je ziet haar echt langzaam aan landen..
Ook begon ze wat contact te zoeken, wat was ik blij om dit te zien!! Ik bleef maar praten, haar wangen aaien en strelen over haar rug. Bewegen lukte na enkele minuten weer normaal en ze wilde zelfs weer gaan zitten, tot ze me recht in mijn ogen aankeek en weer een stuip kreeg!!

Nu werd er direct actie ondernomen, een van de artsen had toen ik binnen kwam al een spuit gehaald met rectale diazepam en deze werd snel gegeven. Ze stopte vrij snel met schokken en lag uitgeput te jammeren in mijn armen. Er werd besloten dat we moesten blijven (gelukkig!!) en ze gingen haar onderzoeken.
Haar lijfje werd aan alle kanten voorzien van plakkers, snoertjes en draden. Ze kwamen om bloed te prikken, urine op te vangen, haar zuurstof werd gemeten en nog zo veel meer.

Ons dochtertje was ondertussen in slaap gevallen, het was ook al zo laat voor haar. Daar lag ze dan, een klein ineengedoken mensje in een volwassenen bed met alleen haar luier aan, vol met snoertjes, plakkers en pleisters, aangesloten op allerlei apparaten die op de achtergrond maar piepten en bliepten..

Mijn man ging snel naar huis om spullen voor onze overnachting te halen en ik bleef bij haar. We werden naar de kinderafdeling verplaatst en daar kreeg ze een bedje en werd mijn bed opgemaakt. Alles ging langs haar heen, ze was zo uitgeput van de dag dat zo gewoon door sliep. Terwijl ik in het opklap bedje ook wat slaap probeerde te pakken, begon er binnen te dringen wat er die dag was gebeurd. Terwijl ik zo stil mogelijk probeerde te zijn om haar niet wakker te maken, bleven de hete tranen maar stromen en stromen..

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je