{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kolven en verschillende borstkolven

Afbeelding blog 'Kolven en verschillende borstkolven'

Kolven is handig als je weer gaat werken, je de borstvoeding een keertje wilt overslaan als je weg wilt of als je de borstvoeding af gaat bouwen. Kolven kan ouderwets met de hand of met een (elektronische) borstkolf.

Keuze borstkolf

Als je gaat kolven, gebruik je een borstkolf. Er zijn verschillende soorten kolfapparaten verkrijgbaar. Kies degene die het beste bij jou en je levensstijl past. Bedenk bijvoorbeeld of je hem mee wilt kunnen nemen en of je een enkelzijdige borstkolf of een dubbelzijdige borstkolf kiest. Je kunt ervoor kiezen een kolfapparaat te kopen, maar je kunt er ook een huren via het ziekenhuis, borstvoedingcentum, thuiszorginstelling of een lactatiedeskundige. 

Handkolf

Wil je maar af en toe kolven, dan is een handkolf handig. Ze zijn gunstig geprijsd en je hebt geen stroom nodig. Het kolven vergt wel wat meer vaardigheid dan met een elektrisch kolfapparaat.

Enkelzijdige of dubbelzijdige borstkolf

Als je elektrisch wilt gaan kolven, heb je de keuze tussen een enkelzijdige en een dubbelzijde borstkolf. Het verschil zit hem simpelweg in het kunnen afkolven van één borst of twee borsten tegelijk. Dat laatste klinkt misschien ideaal, maar dat vindt niet iedereen. Je hebt namelijk geen handen meer vrij en je moet er echt even handigheid in krijgen. De ene kolf heeft meer functies faciliteiten, de ander maakt meer geluid. Er zitten nogal wat verschillen tussen de diverse merken en typen. Het is dus heel persoonlijk wat voor jou het beste werkt. Laat je daarom goed adviseren.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je