Snap
  • Baby
  • Gezond

Koemelkallergie of toch iets anders?

Onze zoon heeft al vanaf de eerste dag problemen met zijn ontlasting. Van verstopping naar spuitluiers en nu bloed in zijn ontlasting.

Toen onze kleine man 2 weken oud was merkte we dat hij steeds meer moeite met poepen kreeg en zijn ontlasting harder werd. Toen er wat bloed bij zat kregen we lactulose en was het gelukkig snel verholpen. 

De week erna ontdekten we dat hij verborgen reflux heeft. Dus kregen we een maagzuurremmer en moesten we voortaan johannes broodpit meel aan zijn fles toevoegen. Dit helpt prima tegen de reflux.

Een paar dagen later krijgt hij ineene spuitluiers. En geen 1 of 2. Minstens 15 per dag. Dat in combinatie met een duidelijk beroerd mannetje zijn reden voor weer een huisarts bezoekje. De huisarts vermoedt koemelkallergie dus we krijgen dieetvoeding. We merken meteen n vrolijker mannetje op met minder spuitluiers.

Maar dan begint de ellende pas. Bloed door zijn ontlasting. Elke luier weer. Volgens de kinderarts kan het een paar weken duren voor zn darmen weer helemaal goed zijn. Helaas blijft het 6 weken duren. 

Dan krijgt ons mannetje een antibioticakuur voor een urineweginfectie en spontaan verdwijnt ook het bloed!

Anderhalve week nadat we gestopt zijn met de antibiotica hebben we weer een luier vol bloederige ontlasting. De kinderarts wil ons nu doorsturen naar Nijmegen voor een darmonderzoek. Maar ik heb ergens toch het gevoel dat het met de voeding te maken heeft...

Iemand toevallig iets soortgelijks meegemaakt?

7 jaar geleden

Mijn eerstgeborene kreeg na 5 weken bloed in de luier, ziekenhuis was meteen bang voor NECK, afsluiting van darm bij prematuurtjes. Gelukkig bleek het KMA ( koemelkeiwit allergie en kreeg ze Nutramigen. Nooit meer problemen gehad tot we een tweede kregen en die had al na 3 dagen bloed bij ontlasting. Ook KMA en alleen maar Nutramigen gekregen. Er zijn soms kindjes die meerdere allergieën hebben en ook daar is dieet voeding voor met andere namen. Geef niks anders aan ze en ga naar een allergoloog!!!! ( kinderarts met allergie als specialisatie)

7 jaar geleden

Toevallig hebben wij ook een bloederige bende in de luiers aangetroffen vandaag. Maar bij de huisartsenpost vinden ze het noemenswaardig.. Nu moet ik wel zeggen dat ik het verbazend vind dat je Johannesbroodpapmeel in combinatie mocht gebruiken met de maagzuurremmer. Toen mijn uk reflex klachten had en maagzuurremmers kreeg mochten we dat pertinent niet gebruiken. Ik zou je adviseren dus te stoppen met die meel en alleen de maagzuurremmers te gebruiken. Misschien ook HR voeding proberen? Dat hielp bij ons ook tegen diarree!

7 jaar geleden

Ik heb zoiets niet meegemaakt maar wel dat ik met mijn handen in het haar zat vanwege hele dunne ontlasting van onze toen nog dreumes. Ik heb verschillende dingen opgezocht op internet. Ik weet het niet goed maar zit er in Johannesbroodpit gluten? Je zou ook kunnen kijken op peuterdiarree. Ik heb er 2 jaar geleden een blog over geschreven. Vraag ook als je naar het ziekenhuis gaat of je probiotica mag gebruiken. Ga niet zomaar dit zelf proberen maar overleg het met je huisarts. Jullie mannetje is nog zo jong. Soms wil probiotica een boost geven voor de darm flora. Voor kindjes onder de 1 jaar zijn er speciale middelen. Heel veel sterkte hiermee.