{{ message.message }}
{{ button.text }}

Koemelkallergie of toch iets anders?

Onze zoon heeft al vanaf de eerste dag problemen met zijn ontlasting. Van verstopping naar spuitluiers en nu bloed in zijn ontlasting.

Afbeelding blog 'Koemelkallergie of toch iets anders? '

Toen onze kleine man 2 weken oud was merkte we dat hij steeds meer moeite met poepen kreeg en zijn ontlasting harder werd. Toen er wat bloed bij zat kregen we lactulose en was het gelukkig snel verholpen. 

De week erna ontdekten we dat hij verborgen reflux heeft. Dus kregen we een maagzuurremmer en moesten we voortaan johannes broodpit meel aan zijn fles toevoegen. Dit helpt prima tegen de reflux.

Een paar dagen later krijgt hij ineene spuitluiers. En geen 1 of 2. Minstens 15 per dag. Dat in combinatie met een duidelijk beroerd mannetje zijn reden voor weer een huisarts bezoekje. De huisarts vermoedt koemelkallergie dus we krijgen dieetvoeding. We merken meteen n vrolijker mannetje op met minder spuitluiers.

Maar dan begint de ellende pas. Bloed door zijn ontlasting. Elke luier weer. Volgens de kinderarts kan het een paar weken duren voor zn darmen weer helemaal goed zijn. Helaas blijft het 6 weken duren. 

Dan krijgt ons mannetje een antibioticakuur voor een urineweginfectie en spontaan verdwijnt ook het bloed!

Anderhalve week nadat we gestopt zijn met de antibiotica hebben we weer een luier vol bloederige ontlasting. De kinderarts wil ons nu doorsturen naar Nijmegen voor een darmonderzoek. Maar ik heb ergens toch het gevoel dat het met de voeding te maken heeft...

Iemand toevallig iets soortgelijks meegemaakt?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je