{{ message.message }}
{{ button.text }}

Koemelkallergie en eerste hapje

Toch doen? Of wachten?

Afbeelding blog 'Koemelkallergie en eerste hapje' Achtergrond blur afbeelding

Via via, niet via de reguliere weg, zijn we er achter gekomen dat Vick een koemelk intolerantie heeft. Dat is minder erg dan een allergie. Desalniettemin zijn we er na 5 verschillende voedingen achter gekomen dat hij een kei lief mannetje is. Door die verkeerde voeding kon hij niet lachen, ontwikkelen of lief zijn. En nu de voeding klopt, leggen we hem lachend in bed en valt hij zelf in slaap. Is hij door gaan slapen van 22:30-6:30. Wil hij super graag rollen en lukt hem dat bijna... je ziet hem vooruit gaan. 

Vorige week ben ik terug geweest bij de arts. Die zegt rustig aan te doen met hapjes. Zijn darmen moeten allemaal zo wennen, je hoeft niet meteen met 4 maanden een hapje te geven. 

Vandaag ben ik bij het consultatiebureau geweest. Die hebben me alle informatie gegeven om te starten met hapjes. Volgens hun kunnen we best starten. En dan op momenten dat hij geen honger heeft, niet het heeft gegeten maar gewoon goed wakker is. Wanneer is dat moment bij een 4 maanden oude baby precies? Vick is nog maar 1,5 uur per voeding wakker. Dat is inclusief voeden. 

En dan ben ik in dubio. Dus ga ik weer terug naar mijn mama gevoel. Hij kijkt het eten uit onze handen, heeft veel zin in flesjes maar lust wel iets meer denk ik.. en we hebben zelf heel veel zin om hem kennis te laten maken met vaste voeding. 

Morgen is het zo ver, we gaan er mee starten. Te beginnen met 🥕. Fijn geprakt, klein beetje warm en hele kleine hoeveelheid. Dit gaan we een paar dagen herhalen en dan pas een nieuwe smaak. Dat is rustiger voor zijn darmen. 

Benieuwd naar zijn eerste hapje? Volg me zodat jij als eerste hoort hoe het hem is bevallen. 

X Yvette

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je