{{ message.message }}
{{ button.text }}

Koemelkallergie

Afbeelding blog 'Koemelkallergie' Achtergrond blur afbeelding

26 april 2012 ben ik moeder geworden van een gezonde zoon: Jaiven. Ik heb al een dochter van 2,5 jaar. Gezegend met een koningskoppel dus!

Mijn dochter was als baby zijnde altijd erg makkelijk. Ik kon haar laten slapen waar ik wilde, ze sliep overal doorheen. Met 6 weken sliep ze al door tot 08.00 uur; wat wil je nog meer. Maar ieder kind is anders.. En zo blijkt. De eerste 4 weken van Jaiven gingen voorspoedig en we zaten heerlijk op de "roze wolk". Na 4 weken veranderde dit echter. Jaiven werd erg onrustig, had veel last van krampen, obstipatie, uitslag in zijn gezichtje, winderigheid en kon slecht in slaap komen, en als hij eenmaal sliep, werd hij weer wakker van de krampjes..

Inmiddels alle  mogelijke dingen geprobeerd om de krampjes te verminderen: Infacol, venkelthee, water eerst koken, bronwater gebruiken, de fles roeren ipv schuddden enz enz.. niets bleek te helpen. Ons kleine  mannetje bleef onrustig, huilerig en last houden van zijn krampjes. En vanaf het moment dat hij ook nog eens onder de uitslag kwam te zitten was het helemaal raak en veranderde hij langzaam in een soort van "huilbaby". Ook de voorheen totaal niet jaloerse zus begon het huilen van haar kleine broertje vervelend te vinden en begon ook dwars te doen. Negatieve aandacht is tenslotte ook aandacht.. De HA constateerde dat Jaiven babyacné had en die krampjes.. ach, dat hoort erbij.

Op een ochtend was ik bij de apotheek om de crèmetjes te halen voor mijn dochters exzeem. Toen ik het verhaal voorlegde aan de apothekersassistente attendeerde zij mij erop dat Jaiven wel eens last zou kunnen hebben van een koemelkallergie.. Toch maar even besproken met de huisarts die mij voorstelde om dit te gaan testen. Deze test zou dan bestaan uit: 2 weken dieetvoeding (nutramigen), 2 weken de normale voeding die wij gaven en vervolgens weer 2 weken dieetvoeding. Hiena weer op spreekuur bij de huisarts. Een vergoeding voor de Nutramigen kregen we (nog) niet omdat de koemelkallergie nog niet "bewezen" was. De testfase was dus voor eigen rekening. Wat me nog niet verteld was, is dat zo'n blik Nutramigen 23,30 euro kost en dat je er nog geen 3 dagen mee doet. Maar goed, je hebt er op dat moment alles voor over om dat kleine mannetje van zijn pijn af te helpen!

Na 1 dag Nutramigen hadden we al een heel ander mannetje! De uitslag verdween en zijn krampjes waren al snel zo goed als verdwenen. Af en toe had hij er wel last van, maar in veel mindere mate dan daarvoor. Ook die enorm stinkende windjes waren verdwenen en hij sliep weer goed, zonder tussendoor continu wakker te worden van de pijn! Wat een verademing! Je zou toch bijna zweren dat het dan die koemelkallergie zou moeten zijn...

Nu zijn we vandaag gestart met de "normale" voeding, om te kijken hoe hij erop reageert. Het is natuurlijk nog steeds niet betrouwbaar, want bij ieder huiltje denk je: 'Zie je wel? Hij heeft er last van.. en zie ik daar nou weer pukkeltjes komen?? Of zaten die er al...?'

Het is even afwachten hoe hij hierop zal reageren.. Ik vind het in ieder geval enorm spannend.. en ben blij als we dit gehad hebben, want de afgelopen twee weken is mijn "gevoel" behoorlijk op de proef gesteld...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je