Snap
  • Baby
  • Voeding
  • Gezond

koemelk eiwit allergie

Na een korte tijd huilen / schreeuwen, slapeloze nachten. twijfelen, Denk je zou het?

Hebben meerdere moeders dit probleem gehad?

Je kindje huilt en is bijna ontroostbaar. Je komt bij de dokter en geeft dit aan. Die stuurt je door naar het ziekenhuis, omdat je aangeeft dat het een soort krampjes lijken die maar niet ophouden.

Na een aantal bezoekjes bij de kinderarts heb ik aangegeven, of het misschien een koemelk eiwitten allergie is? aangezien ze wel honger heeft maar zodra ze eet het hele huil en schreeuw tafereel begint?

Eerst werd ik raar aan gekeken, want hoe kon ik dit nou weten, ik was voor het eerst moeder en dat net 4 weekjes. En zo jong hebben ze het normaal nog niet. Krampjes is heel normaal bij baby'tjes.

Week 5 bij de kinderarts:Dit zal wel iets van maagzuur zijn.

OK prima, we zien wel. Vervolgens met 6 weken weer terug, maar dan bij een andere kinderarts. Zij hoorde me aan en zei meteen misschien is het wel koemelk eiwit allergie, we gaan andere voeding proberen.

Onze dochter is nu inmiddels 3,5 maand en we hebben de volgende voedingen gehad:

- Nutrilon Standaard

- Nutrilon H.A.

- Nutrilon Pepti

- Hero Allergie Care

- Puramino (deze heeft ze nu)

Bij de pepti ging alles goed, tot dat ze ineens van de 1 op andere bloed bij haar ontlasting kreeg. Dit vond de kinderarts niet goed dus ze schakelde over op de hero. Nou wat een feest, het rook ontzettend zuur, geen probleem maar ons meisje vond het schijnbaar maar niks, want ze begon wederom eten te weigeren, haar hoofdje terug te trekken en te huilen. Dit tot drama aan toe.

Na ander halve week heb ik het opgegeven en toch maar de kinderarts gebeld en dit uitgelegd. Ze vond dat het tijd werd voor de laatste stap. Puramino, op het moment gaat het redelijk, we merken dat ze nog wel terug trekt en wel honger heeft, maar we kijken het nog even aan.

Echter blijft mij wel in het achter hoofd, gaat dit bij haar ook over? Groeit ze hier overheen? Wat als ze er niet overheen groeit? waar moet ik dan allemaal rekening mee houden? Hoe zit het dan met gewone voeding en potjes?

Ik ben vrij rustig en kan goed omgaan met dit soort gevallen, maar toch heeft me dit wel een beetje onzeker gemaakt op een bepaald punt of ik het wel allemaal goed doe.

Ben ik de enige die hier last van heeft?

8 jaar geleden

Hoi NIC86, Wij zijn nu bij een osteopaat in behandeling met haar. Om te kijken of dat helpt we grijpen op t moment alles wel aan. Omdat de artsen nu aangeven van de KMA klopt maar door de zure melk heeft ze last van maagzuur wat haar slokdarm heeft geirriteerd. Dus wederom medicatie. Gister zijn we dan voor t eerst bij de osteopaat geweest en ik moet zeggen hij was haar aan het behandelen en het leek net alsof ze zich zo neer zette van pfoee ontspanning. Dus laten we hopen dat het werkt volgende week mag ze weer. Hoop voor jou dat het over gaat vooral de nachten zijn erg zwaar!

8 jaar geleden

Ik herken jou verhaal. Ons zoontje heeft ook kma, de allergoloog heeft ons doorgestuurd naar een dietis die gespecialiseerd is in kma. Morgen moeten we daar naar toe. Ik hoop dat we zo de bijvoeding kunnen uitbreiden. Hij is nu 10 maanden en komt sibds 2 maanden weer voor voedingen s nachts.

8 jaar geleden

Hier heb ik geen ervaring mee maar wel met peuterdiarree. Het is niet vreemd dat je onzeker wordt en ga vooral uitzoeken wat wel en niet kan werken. JIJ hebt er de tijd voor dus zoek maar. Hoe meer je aan de weet komt hoe beter je voor je dochter kan zorgen. Ik heb ook over geitenmelk gelezen. Ik weet niet of dat een optie is. Het klinkt heel bizar maar er zijn ook moeders die melk doneren. Misschien is er een moeder die ook een kindje heeft met kma en die kan doneren. Het is heel erg frustrerend als je weet dat er iets is en je wordt niet geloofd en in eerste instantie. Heel veel sterkte met alles.

8 jaar geleden

Ik kan je hierbij helaas niet helpen. Mijn nichtje had er ook last van en groeide eroverheen. Goed in de gaten houden. Sterkte!