{{ message.message }}
{{ button.text }}

Knappe vent

Afbeelding blog 'Knappe vent'

Dag stoere vent,

Alweer tien weken geleden werd jij geboren na een zwangerschapsduur van 29 weken. Na al die spannende weken is het dan eindelijk zover. Nog twee nachtjes slapen en dan nemen papa en mama je mee naar huis! Je bent inmiddels 39+2 weken oud en een heerlijk ventje van 3.050 gram.

Gisteren heb je nog prikjes gehad; je eerste vaccinatie. Je lag al niet meer aan de monitor, maar ter observatie na de vaccinatie, hebben we voor 24 uur de monitorcontrole herstart.

Knappe vent

Een supertrotse mama belde vanmorgen, jouw mama. Ze zag op de camera, via Telebaby, dat jij geen ‘zuurstofbrilletje’ had gekregen. Papa en mama waren namelijk door de kinderarts voorbereid op een reactie op de vaccinatie, als gevolg van onrijpheid van je longen, met de kans dat je voor korte duur weer zuurstof nodig zou hebben. Maar mama had het goed gezien; je hebt geen zuurstof nodig gehad. Ik kon mama zelfs het goede nieuws vertellen dat je helemaal geen ‘dipjes’ hebt gehad. Daarnaast geen verhoging van de temperatuur en ook bleef je ontspannen en heb je geen last gehad van je beentjes. Ik merk wel dat je wat vermoeid bent en je slaapt wat meer dan we van je gewend zijn, maar ondanks dat lukt het jou je flessen helemaal leeg te drinken. Knappe vent!

Vrijdag is het dan eindelijk zover. Na tien spannende en onzekere weken komen papa en mama jou ophalen en ga je fijn naar huis!

Ik wens jou heel veel geluk samen met papa en mama.

Kom je nog een keertje langs om te laten zien hoe het met je gaat!?

Dikke knuffel,

Marloes

kinderverpleegkundige Isala Vrouw-kindcentrum

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je