Snap
  • Baby

Kleine stapjes vooruit, maar nog niet los

Inmiddels al 15 maanden oud, maar los lopen wil ze nog niet

Izzy is tweede Kerstdag 15 maanden oud geworden. Los lopen doet ze nog steeds niet. Hoewel het gemiddelde op 15/16 maanden ligt, lopen veel kindjes om haar heen al op jongere leeftijd. Ikzelf ook met 1 jaar en twee weken. Kleine frustratie dus ;)

Ze stapt wel heel graag. Rustig zitten is er niet meer bij; iemand MOET haar handje pakken en de kamer met haar rond lopen. Dit doet ze ondertussen al best lang. We hadden dan ook gedacht dat ze er vroeg bij zou zijn met lopen. Helaas!

We oefenen wel heel hard met haar. Stukjes van de bank naar de tafel kan ze ook wel zelf. Verder durft ze niet zo goed en dat doet ze dan ook niet. Ze laat zich meteen voorover vallen. Volgens het consultatiebureau had ze nog wat zwakke heupjes, maar het zou me ook niet verbazen als het met haar oogjes te maken heeft (ze kijkt scheel). 

We hebben al geprobeerd met en zonder schoentjes, maar ik vind het zelf fijner als ze toch wat aan haar voetjes heeft met onze gladde vloer. Ze is al heel wat keren op haar hoofdje gevallen...

Achter het loopwagentje vindt ze ook nog wat eng. Hoewel ze er ook steeds beter achter gaat lopen. Vandaag tilde ze zelfs het wagentje in de lucht! Genoeg kracht in haar armpjes heeft ze wel! ;)

Heb jij nog tips om het lopen te oefenen? Wanneer liep jouw kindje los?

8 jaar geleden

Never mind, ik zie dat ik spuit 11 ben.

8 jaar geleden

Heb je al een loopwagentje geprobeerd?

8 jaar geleden

Ja dat is waar, maar die problemen komen volgens mij alleen als ze te vroeg gebruikt worden! Maar als jij het niet fijn vind, niet doen. Ze leert het hoe dan ook :)

8 jaar geleden

Toch maar de schoentjes uit dan, gelukkig hebben we wel vloerverwarming... Bedankt voor jullie tips!