{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zoveel moeite met inslápen

Onze kleine man is een lekker druk baasje. Hartstikke gezellig natuurlijk, maar na 1,5 uur spelen is hij gewoon doodmoe. Maar naar z'n bed gaan lijkt wel het ergste wat hem kan overkomen...

Afbeelding blog 'Zoveel moeite met inslápen' Achtergrond blur afbeelding

Onze kleine man is een lekker druk baasje. Hartstikke gezellig natuurlijk, maar na 1,5 uur spelen is hij gewoon doodmoe. Maar naar z'n bed gaan lijkt wel het ergste wat hem kan overkomen...

Ik reageer behoorlijk snel op de eerste vermoeidheidstekenen en ben twee weken bezig geweest met de kleine man wakker wegleggen en hem zelf in te laten slapen. Als hij huilde, om de 5 minuutjes kijken, speentje, aai over de bol en weer naar buiten. Ook heb ik geprobeerd om naast hem te blijven zitten. Maar niks helpt. Zodra de kleine dondersteen in z'n bed ligt gaat hij eerst nog een halfuur zijn hele bed doorrollen, waarna hij ontroostbaar begint te huilen. Je hebt natuurlijk huilen (mopperen, boos zijn) en huilen van verdriet.. In het laatste geval pak ik hem lekker bij me, want het lijkt me niet de bedoeling dat hij zichzelf op die manier in slaap zou moeten huilen. Maar hij heeft zoveel moeite met inslapen.

De enige manier die lijkt te werken bij hem, is gewoon aan de borst in slaap vallen. Niet ideaal op de langere termijn natuurlijk, maar alleen zo komt hij tot rust. Ik heb geprobeerd hem, voordat hij in slaap valt, zijn speentje snel te geven en hem dan alsnog een beetje loom van de melk in zijn bedje te leggen, maar ook daar heeft hij geen zin in en begint vervolgens druk te rollen en spelen en 9 van de 10 keer ook nog eens flink te poepen, waarna ik hem er alsnog uit moet halen om te verschonen..

Nee, meneer komt alleen tot rust aan de borst en pas als hij slaapt, ik voorzichtig de borst uit z'n mondje trek en zijn speen geeft, nog even wiegen en dan in bed leg, alleen dan komt hij aan zijn dutjes toe.. Maar dit moet toch anders kunnen? Hij is inmiddels 5 maanden. Ik zit soms met de handen in het haar en kan er zelf weleens om zitten janken, want hoe kunnen we dat ventje nou helpen om aan zijn slaapjes te komen (ben al in een emotionele periode, dus jank al heel wat af..). Ik probeer al zoveel mogelijk rust, reinheid en regelmaat toe te passen. Elke keer zelfde manier om in bedje te leggen, maar dat rollen is veel te spannend nog voor hem blijkbaar.. hij geeft gewoon niet toe..

Hebben andere mama's misschien tips? Natuurlijk zijn alle kindjes anders en misschien is mijn mannetje er nu gewoon nog niet zo klaar voor, of had ik beter eerder kunnen beginnen. Maar wie weet zit er iets tussen wat bij mijn ventje helpt..

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je