{{ message.message }}
{{ button.text }}

Klein leven

Afbeelding blog 'Klein leven'

13 november 2014, nog nooit zo gelukkig geweest. Een positieve zwangerschapstest en veel sneller dan verwacht. Wij worden papa en mama! Na een zorgeloze zwangerschap (op een bloeding met 6 weken na) worden we na precies 38 weken zwangerschap, ouders van een prachtige zoon. Ons mannetje is nu een slimme en ondernemend peuter van bijna 2,5. En tot op een paar dagen terug ook grote broer in wording.

13 november 2017, de tweede termijn echo. Dit was de tweede omdat ons kleintje de eerste termijn echo helemaal ingetrokken lag en hierdoor mijn termijn niet goed bepaald kon worden. Op dat moment maakten we ons er niet al teveel zorgen over, ons kleintje is nu al een boefje, weer een echo, alleen maar leuk! 

Helaas bleek dit uiteindelijk een voorteken te zijn, de ingetrokken houding van ons kindje voorspelde wat we nu weten. 

Ons kindje heeft geen hartslag meer. 

Waar we vorige week nog een druk bewegend kindje zagen was de beweging nu helemaal niet aanwezig. Hij of zij lag heel rustig, het zag er bijna sereen uit.
Ons zo gewenste kindje en het broertje of zusje van ons mannetje is er niet meer.

Dit was onze 3de zwangerschap, tussen onze zoon en dit kindje in ben ik ook zwanger geweest, deze zwangerschap is met een termijn van 6 weken helaas ook geëindigd in een miskraam en de zwangerschap is door mijn lichaam afgebroken.

De maand erop ben ik meteen weer zwanger geraakt. Na de termijn van 6 weken bereikt te hebben was ik iets zekerder, helaas werd die onzekerheid snel weer de grond in geboord door weer een bloeding.
De echo's lieten echter steeds een goed groeiend kindje met een mooie hartslag zien en dus waren we steeds meer overtuigd dat het allemaal goed zou gaan.

Helaas is dit niet hoe het is gegaan.

Omdat mijn lichaam de zwangerschap ditmaal niet zelf heeft kunnen afbreken, zijn we door de verloskundige doorgestuurd naar de gynaecoloog. 

Ik ben misselijk. Er zit een kindje in mijn buik, een in de basis volledig ontwikkeld kindje, dat niet meer leeft.
En nu staan we voor keuzes waarvan we die nooit hadden willen maken.
We gaan op de automatische piloot door.

Onze zoon knuffelt en kust me, ik huil zachtjes door. Ons mannetje voelt ons zo goed aan. Waar hij anders lekker een 2,5 jarige peuter is met alles wat daarbij hoort, is hij nu heel rustig en met alles tevreden. 

In mijn omgeving is iedereen zwanger en hoe graag ik ook blij wil zijn voor iedereen ben ik alleen maar jaloers en boos, jaloers dat het bij hun wel goed gaat en boos dat mijn lichaam het heeft laten afweten.

Bij mijn eerste miskraam kregen we dingen te horen als:
Kennelijk was het niet goed, gelukkig was je nog niet zo ver zwanger, het was nog niet zo veel, je weet in ieder geval dat je zwanger kan worden, je bent in ieder geval heel erg vruchtbaar en gelukkig heb je al een gezond kindje.
Ik hoop hiermee te bereiken dat mensen, eerst nadenken voordat ze wat roepen.
Dit geeft namelijk geen goed gevoel, het doet alleen maar meer pijn.
De wens naar een tweede is niet kleiner als de wens naar een eerste kindje, en zo gauw je een positieve test in je handen hebt begint de liefde voor het kindje dat in je buik groeit ook te groeien en dit gaat heel snel. 

Miskramen en missed abortions komen vaker voor als dat de meeste mensen zouden denken, toch wordt er weinig over gesproken.

We hebben ons mooie nieuws met bijna iedereen kunnen delen, en nu aan ons de taak om iedereen te vertellen dat het toch niet zo had mogen zijn.

Dit weekend zouden wij onze zo gewenste zwangerschap delen op social media. Dit zodat ook onze verdere familie, vrienden en kennissen ons blije nieuws konden lezen. We zouden vol trots de mooie echo laten zien. Het kindje op de echo, ons kindje, is nog steeds mooi maar vandaag vertellen we helaas niet dat we weer papa en mama morgen worden van hopelijk een gezond kindje in mei 2018. Vandaag vertellen we dat we papa en mama zullen worden van een kindje dat niet bij ons kan blijven. 

Ik heb 12 weken zwanger mogen zijn. 
*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je