{{ message.message }}
{{ button.text }}

Klein hoofdje deel 2

Afbeelding blog 'Klein hoofdje deel 2' Achtergrond blur afbeelding

Een paar maanden terug had ik een blog geschreven over Noud zijn kleine hoofdje. Wij maakten ons geen zorgen, maar de kinderarts stuurde ons toch door naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Hij zit vanaf het begin al best ver onder de curve.

Om 9.15 uur hadden we onze afspraak. We moesten ons melden bij de polikliniek van het Craniofaciaal centrum. We hadden thuis al een algemene brief gekregen dat ze vermoeden dat er sprake is dat een of meerdere schedelnaden te vroeg gesloten zijn, ofwel craniosynostose.

We gingen er eigenlijk heel ontspannen naar toe, aangezien we zelf geen problemen zien. Noud ontwikkeld zich normaal en ja hij heeft een klein hoofdje. Eenmaal binnen werd ons gevoel ook bevestigd. Noud zijn hoofdje werd opgemeten en die van mij en mijn man. Het komt er gewoon op neer dat hij gewoon een klein hoofdje heeft, net als.. MAMA! Gelukkig hebben mijn kinderen iets van mij! ;-)

We stonden dan ook voor ons gevoel binnen 10 minuten weer buiten. Liever iets dubbel gecheckt dan dat er later toch iets mis blijkt te zijn.

Inmiddels is Noud 10 maanden en zijn hoofdje groeit gewoon netjes in zijn eigen curve, wel er nog ver onder het "normaal" Maar ja dat zijn ook maar gemiddelden die ze ooit bedacht hebben. Hij heeft nu een hoofdomtrek van 41 cm. Net voor zijn 1e verjaardag in december moeten we weer terug naar de kinderarts. Het is een ontzettend vrolijk en actief mannetje dus wij maken ons absoluut geen zorgen over zijn (te) kleine hoofdje!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #klein, #hoofd

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je