Snap
  • Baby
  • post_short

Kijk Mama zonder handjes!

daar gaat ze dan 10.5 maanden en ze loopt los.

Dat Fenna snel was met haar ontwikkeling wist ik, dat is mij meerdere malen verteld op het consultatie bureau  Gister was het zo ver, ik hoor haar lachen dus ik kijk wat ze doet. Tot mijn grote verbazing loopt ze van de 1e kant van de kamer mijn kant op zonder zich vast te houden. Ben natuurlijk heel erg trots op mijn meisje dat ze dat al kan met haar 10.5 maanden. 

Maar is ze nou echt zo snel als dat iedereen zegt? Hoe oud waren jullie kinderen toen ze los liepen?

10 jaar geleden

hier kruipen bij 6mnd en helemaal los en goed zonder te wankelen bij 11 maanden (geen idee meer wanneer ze dr eerste paar losse stappen zet, heb ik gelukkig wel ergens opgeschreven). Ook onze dame is snel met dr ontwikkeling. Laatste consultatiebezoek kwamen we erachter dat ze al dingen doet die een 3 jarige nu zou moeten kunnen zo stapelt ze hele torens bouwstenen op elkaar (hoeft ze nog maar 4 te kunnen, zij maakt zelf alleen torens die even hoog als zij zijn), speelt ze al in rollenspel en spreekt ze redelijk duidelijk met een grote woordenschat. Wij hebben de instelling we kijken naar hoe zij doet en passen ons/het speelgoed erop aan. We merken soms dat bepaalde speelgoed voor haar leeftijdscategorie niet uitdagend genoeg voor dr is dus kijken we naar wat andere dingen, zo is ze nu met dr 21 mnd al aan het knippen (sinds vorige week lukte het haar om zelf de open en dicht beweging te doen en stukjes in papier te knippen) en hebben we zo'n prikmat met priknaald wat ze geweldig vindt. De bambino loco is onderweg daar gaat ze denk ik wel veel lol mee beleven. Ieder kind is anders en heeft eigen ontwikkelingssnelheid en zij is een ontdekkend meisje waardoor ze zelf vaak probeert totdat het haar lukt. Lekker genieten inderdaad.

10 jaar geleden

Doe je ook zeker niks aan. Ik heb zo iets van ze zal het er wel aan toe hebben anders doet ze het niet toch?

10 jaar geleden

Leuk he. Onze dochter was even oud ook 10,5 maand. Onze zoon durfde niet goed. Achteraf logisch want hij ziet heel slecht. Hij liep met 16 maanden. De eerste keer los lopen deed hij in een volle zaal met carnaval. Ik draaide me om en weg was hij. ja ze is snel maar je doet er niks aan. Lekker van genieten

10 jaar geleden

Mega snel!