{{ message.message }}
{{ button.text }}

Keuringsbureau voor baby's

Het was weer zover, we ''mochten'' met ons kleine meisje ons weer melden op het consultatiebureau. Voor algehele controle en prikjes.

Afbeelding blog 'Keuringsbureau voor baby's'

Vandaag was het weer zover, met ons kleine meisje naar het consultatiebureau. En wat vind ik dat toch een vreselijke plek. Treurig bijna..

Zodra je binnenkomt bij het consultatiebureau wordt je begroet door hard tl- licht. Ze moeten natuurlijk alles goed kunnen zien! Stel je voor dat ze een vlekje missen bij een baby of zou het komen doordat de gemiddelde leeftijd van de medewerkers van het consultatiebureau bij ons 50+ is en wellicht de ogen wat te wensen over laten.

Overal prijken op ramen en muren affiches over opvoedkundige gelegenheden, zoals ''voorlezen aan je baby'', ''hé leuk'' denk ik. Tot ik mijn man vraag te kijken wanneer het plaats vindt, afgelopen zomer (toen was ik zelfs nog zwanger). Her en der hangen ook nog wat knutselwerkjes aan het plafond om de boel wat op te leuken. Gelukkig is onze dame nog te klein om met het speelgoed daar te willen spelen. Het meeste speelgoed is verjaard en ziet grauw (ik hoop niet van het vuil maar durf mijn hand er niet voor in het vuur te steken), maar misschien onder het mom van '' goed voor de weerstand''.

Zodra onze kleine dame de verpleegkundige ziet die vorige keer ook haar prikjes heeft gegeven, kijkt ze heel bedenkelijk. We bespreken alle ''leuke'' ditjes en datjes. '' Ja ze eet al fruit, slaapt in dr eigen bed en is tevreden''. Per ongeluk laat mijn man vallen dat de kleine dame weleens naar babytv kijkt. Nee we zijn er geen fan van maar laten we eerlijk zijn.. als we moeten kiezen tussen gtst of babytv, vind ik babytv toch iets meer verantwoord. Maar nee, zo zag de mevrouw van het consultatiebureau het niet. ''Jullie tv staat toch niet de hele dag aan hé?!'' Neehee!! Ondertussen denk ik, geef nou maar gewoon die twee prikjes dan kunnen we naar huis. Na de prikjes kleedt ik ons (krijsende) prinsesje aan, terwijl mijn man een afspraak maakt voor de volgende keer dat we weer gezellig mogen. Helaas probeert de mevrouw van de afspraken ook met mij te overleggen, nee ik versta u niet over mijn krijsende kind heen, en nee ik wil u ook niet verstaan want mijn kind heeft mij nodig. Bovendien is mijn man prima in staat een gesprek met u te voeren en een afspraak te maken.

Zodra we de deur uitlopen van het consultatiebureau voel ik opluchting. Dáág!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je