{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kerstdilemma opgelost! Babyproof kerst

Een vervolg op mijn blog over het kerstversieringdilemma. Met foto's van de boom en andere baby en peuterproof kerstversiering

Afbeelding blog 'Kerstdilemma opgelost! Babyproof kerst'

Met het schrijven van mijn Blog over onze ondernemende bijna dreumes die nu al niks op zijn plaats laat en mijn ideeën over hoe dit samengaat met kerstversiering, ontstond bij mij een vastberadenheid om dit probleem te tackelen. Ik hou te veel van de warme sfeer die kerstversiering in huis brengt, de kaarsjes de gezelligheid en het verhaal om dit jaar helemaal niks in huis te halen.

Het eerste en belangrijkste probleem was de boom. Nu hebben we nooit een grote kerstboom in huis gehad, simpelweg omdat de twee schattige kleine kerstboompjes die we hadden voor genoeg sfeer zorgden. Ik heb een boom nieuwe stijl ingevoerd. Een boom die anders dan anders is, maar wel sfeer toevoegt aan het geheel. Een boom die ik samen met dochterlief gedecoreerd heb en volledig babyproof is. Hij staat namelijk niet, nee hij zit aan de muur geplakt.

Met behangstaaltjes op een rol pakpapier heb ik de boom gemaakt. Samen met dochterlief een ster, als piek, en kaarsjes geknutseld. Superleuk om te doen en geïnspireerd door een bekende die een blog schreef over meer samen doen met je kinderen. Samen deze op de –abstracte- boom geplakt en ik geniet elke keer als ik ernaar kijk! En dat is vaak, want hij hangt boven de tv!

Geïnspireerd door Pinterest kwam er nog een ‘mistle toes’ schilderij. Met mijn verfkunsten een stuk minder mooi als ik had gehoopt, maar het ging om het idee en de voetjes van de kids staan er goed op!

Ook heb ik samen met dochterlief een kerststal gemaakt omdat ik hoop dat zo het kerstverhaal meer gaat leven. We hebben op een zondagmiddag een doos beplakt –lijmen is de favoriete bezigheid van de jongedame op dit moment- en tot stal gedoopt. In de stal ligt baby Jezus en ligt Maria en zit Jozef –aldus dochterlief-. Ook heeft baby Jezus speelgoed –een halve toiletrol die over was na het maken van de kribbe- waarvan onduidelijk is wat het is, maar wat niet uit de kerststal gehaald mag worden. De kerststal is nog niet af, maar dit is hoe ver we waren toen de aandacht van de kleine meid op was. Ze vertelt vol trots over haar stal die ze samen met mama gemaakt heeft en wil graag nog een keer samen de dieren maken, dus dat gaat goedkomen! Misschien niet echt babyproof, maar zó leuk om met een peuter te doen!

Als het even lukt maak ik morgen nog zoutdeeg zodat we ornamentjes kunnen maken die -ooit in ons grotemensenhuis waar wél een grote kerstboom past- in de boom kunnen hangen. Ik ben hiermee begonnen toen dochterlief een baby was en had gehoopt dit elk jaar te doen, maar ben in het tweede jaar –hoogzwanger en pas bevallen- grandioos door de mand gevallen. Maar dit jaar wil ik wel weer ornamentjes, met vingerafdruk van de kids, maken. Dan hebben we hoop ik ooit een mooie verzameling vingerafdrukjes als ze later groot zijn!

Heb jij ook rekening gehouden met je –kleine- kids in de kerstdecoratie van jouw huis?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je