Snap
  • Baby
  • Gezond

Kerstdilemma

Met Sint het land weer uit mogen we ons volop gaan focussen op de kerst. Mijn dilemma: wel of geen boom en/of versieringen.

Ik houd van de gezelligheid in de donkere dagen voor kerst. Als ik dan uit mijn werk over de donkere, koude –en soms natte- straten fiets, geniet ik van de lampjes en versieringen die in de aanloop naar kerst in rap tempo toenemen. Vorige jaar rond deze tijd had ik een dreumes die elk lampje buiten een ‘kerst’ noemde en helemaal enthousiast ons hierop attendeerde. Dat zal ze wel van mij hebben.

Dit jaar heb ik een baby. Afgeleverd twee dagen voor kerst, bijna een jaar geleden. En juist die bijnakerstbaby stelt ons voor een dilemma. Hoewel heel schattig, is hij ook een klauterende, energieke, ondeugende baby. Een baby voor wie nu al niks veilig is. Tegen wie we nu al bijna constant ‘nee’ moeten zeggen, af moeten leiden en die we regelmatig ergens weghalen waar hij niet hoort –de vensterbank bijvoorbeeld-.

Ik heb de indruk dat deze baby en kerstdecoratie niet zo goed samen zullen gaan. Tenzij we hem de hele kerstperiode in de box houden of de kerstboom op onze slaapkamer neerzetten. De vaste plek van onze twee miniboompjes –aan weerszijden van de tv- is sowieso een no go. Het tv-kastje met lampen, boxjes een mini-computer en natuurlijk een tv is nu al trekpleister nummer één zodra meneer losgelaten wordt. Laat staan wanneer er allerlei gezellig schitterende lampjes en glinsterende kerstballen op staan. En of opvoeding er dan voor gaat zorgen dat mijn boompjes nog een kerst overleven, betwijfel ik.

Andere plekken in huis –en nee, die slaapkamer is geen serieuze optie- heb ik al overwogen, maar dan komt het er telkens op neer dat we de boompjes toch niet veel zullen zien. Want alle andere opties zijn –grotendeels- uit het zicht als we op de bank in de woonkamer zitten. En als we de boompjes niet kunnen zien, dan laat ik het liever maar zo. Dan werp ik af en toe een blik uit mijn woonkamerraam naar de rijk versierde woonkamers van een aantal van mijn buren en geniet ik. Kerst is tenslotte niet alleen lampjes en versiering. 

Wat is jouw kerstdilemma? En hoe los jij dit op? 

Kijk dit eens als je je verveeld. 

8 jaar geleden

o ja, wat we gaan eten... Gelukkig staat dat hier al een tijdje vast (voordeel van een zusje en zwager die vlak voor de kerst van vakantie terug komen). We gaan barbecueën, heel onconventioneel, maar wel zo leuk :) De taken zijn al verdeeld, nu alleen nog inkopen doen!

8 jaar geleden

Energie ontbreekt ook wel een beetje hier. Maar ik hou zo van gezelligheid. Vandaag met de kids dus aan het frobelen geslagen. Daar wordt vast nog over geblogd :) En dat filmpje is echt hilarisch (en herkenbaar), ze maken wel meer van dat soort grappige dingen zag ik al:)

8 jaar geleden

Mijn ventje blijft er gelukkig van af, maar is dan ook bijna 2. Vorig jaar bleef hij er ook vanaf en vond hij het geweldig. De boom stond toen op een tafeltje. En kerstdilemma's? Ja, wat ik dit jaar ga maken qua eten. Dus mochten jullie tips hebben!

8 jaar geleden

Ik zit wel met hetzelfde. Daarbij komt ook nog eens dat ik er de energie of de tijd haast niet voor heb om alles leuk te krijgen. Ons mannetje is steeds mobieler :D Super filmpje trouwens! Ik heb erom gelachen en mijn hart heel erg vastgehouden bij de gedachte dat het ons kleine mannetje in dat filmpje zou zijn...