{{ message.message }}
{{ button.text }}

JustaMama #4

Daar ben je dan......

Afbeelding blog 'JustaMama #4'

Het werd dus een algehele narcose. Niks geen ruggenprik, Niks u man komt zo bij u. In slaap, de gehele keizersnee. Achteraf bleek dat mijn placenta los liet. Vandaar ook al dat bloed. Gewoon zomaar liet het even los. En op het moment dat onze man uit mijn buik getild werd, was al het zuurstof ook op wat er nog in mijn baarmoeder zat. Dus maar goed hé, dat ik niet bij mama achter op de fiets ben gestapt.

Als ik bij kom na weet ik veel hoeveel tijd, ben ik suf en misselijk. Manlief zit naast me starend naar zijn handen. Een verpleegsters checkt alles, en feliciteert mij met de geboorte van onze zoon. Versuft en verbaasd antwoord ik met een zachte dankje wel. Hoe gaat hij heten mevrouw? Niet wetende dat manlief door alle paniek de naam van onze mannetje niet meer weet. Ik kijk om me heen zoekende naar zijn ogen, de ogen die mij altijd weer tot rust kunnen brengen. Ogen die nu juist onrust uitstralen. Ik wist het gewoon niet meer, is het eerste wat hij zegt. Zoekend naar zijn hand zeg ik dat het niet erg is. 

Zodra ik weer wakker word, voel ik aan mijn buik. Hopend dat meneer wakker word en me nog een klein schopje geeft

De verpleegkundige vraagt hoe het met de pijn is. Nou kan je vertellen, niet goed! Ze tovert ergens een spuit tevoorschijn. Heerlijk een shot morfine. Ik val in slaap en droom over een mooi kindje. Zodra ik weer wakker word, voel ik aan mijn buik. Hopend dat meneer wakker word en me nog een klein schopje geeft. Weer komt de zelfde verpleegkundige en zegt me dat ik zo naar de afdeling word gebracht. Manlief is nergens te bekennen, en omdat ik zo stoned ben als iets, slaap ik nog even. Dan word er over mijn been geaaid. Schat we moeten echt onze zoon een naam gaan geven. Mijn zoon, ik huil en vraag waar hij is. Voor het eerst na het bijkomen vraag ik waar mijn zoon is. Hij ligt op de couveuse afdeling. Hij is klein, heel klein. Een kleine vechter van 1540 gram. Ik wil naar hem toe, ik wil naar Thijme. En dat word hem de naam van onze zoon Thijme.... 

Afbeelding blog 'JustaMama #4'

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je