{{ message.message }}
{{ button.text }}

JustaMama #10

De volgende ronde!

Afbeelding blog 'JustaMama #10'

De eerste gesprekken die we hadden, waren met de leidsters van de peuterspeelzaal. Wat zien we? en wat kunnen we eraan doen? Als snel werd er een interne begeleider bij gehaald. En samen met haar hebben we gekeken naar welke opties er waren. We kregen een uitnodiging voor een Gesprek met ZAT Zorg advies team. een team van hulpverleners dat gespecialiseerd is in hulp bij problemen met kinderen en het gezin waar zij deel van uitmaken. Zij geven zelf geen hulp, maar gaan opzoek naar mogelijke oplossingen. Tijdens dit gesprek werd er besloten om ons door te zetten naar het MEE. Zij kwamen Thijme observeren in de groep. En we kregen gesprekken aan huis, hoe het ging en wat onze zorgen waren. Thijme had moeite met de sociaal emotionele ontwikkeling, en liep erg op zijn tenen. Hiervoor werd er fysio aangeboden. Ook de spraak taal liep achter, daarvoor gingen we naar een logopediste.

Gillend werd hij dan snachts wakker van die dingen. Want ze doen zo'n pijn mama. Weer breekt je hart in stukjes, lieverd wat moet je toch allemaal door staan.

Naar veel gesprekken en observaties, werden we via de MEE doorgezet naar de Driestroom. Een stichting goed in het begeleiding van mensen met een hulpvraag. Thijme kreeg via hun 2 keer per week een uur lang begeleiding. 1 op 1 wat voor hem zo goed was. Oefenen en leren, leren om te vragen. Leren om samen te spelen. Ondertussen maakte onze Fysio zich toch wel zorgen om het tenen lopen. En we verder verwezen naar de Sint Maartenskliniek te Nijmegen. Daar werden er spalken aangemeten, omdat Thijme verkorte kuitspieren heeft. Gillend werd hij snachts wakker van die dingen. Want ze doen zo'n pijn mama. Weer breekt je hart in stukjes, lieverd wat moet je toch allemaal door staan. Ook besluit de revalidatie arts van de SMK dat Thijme een MRI moest. Om te kijken of er toch geen zuurstof te kort was ontstaan bij de geboorte. Je hoort alles aan en denkt doe ma, kan der ook nog wel bij. Dit gebeurt onder algehele narcose. Omdat ze op die leeftijd (3) nog niet zolang stil kunnen liggen. Weer een spannende dag. Gelukkig kwam er niks uit de MRI. Afvinken die handel zeiden manlief en ik tegen elkaar.

 Toen Thijme de leeftijd van 4 jaar naderde, kwam natuurlijk de grote vraag Welke basisschool? Wij hadden hem al aangemeld hier in het dorp, bij het reguliere onderwijs. Want als je kindje word geboren, laten we eerlijk zijn. Hebben we allemaal een bepaalt beeld voor ons. Over hoe alles verloopt, en dromen we over het moment dat je bij de schoolpoort mag gaan staan. Om vol trots je kindje uit school op te halen. Ook ik had deze droom, vriendjes mee naar huis. kletsen op het schoolplein.  En zo zijn er veel meer dingen die je je inbeeld als de kleuter leeftijd bereiken. Bij ons werd die tijd onzeker. Welke vorm van onderwijs zou het gaan worden?En is het einde al in zicht? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je