Snap
  • Baby
  • Voeding

Jumm, flesje moedermelk

Moedermelk. Verkrijgbaar in twee vormen. De borst of een flesje. Na vijf weken de borst is het tijd voor een nieuwe uitdaging: een flesje.

Afgelopen vrijdag stond in het teken van een nieuwe uitdaging: moedermelk uit een flesje. Net als het kip en ei verhaal, begon deze uitdaging niet bij het flesje met moedermelk maar bij mij met de borstkolf. De borstkolf lag al twee weken in de kast te wachten tot de eerste kolf beurt. Vrijdag was het dan zover. Als comfortabele kamer kies ik de kamer van Donna, de temperatuur is hier aangenaam en ademt baby dus alles is solidair aan mijn borst. 
Ik neem plaats in de schommelstoel, plaats de tepelhouder met massagefunctie op mijn borst en druk op de aan/uit knop. Zo snel als mijn tepel vacuüm wordt gezogen, zo snel voel ik mij een melkende koe. Met volle lange halen stroomt de melk in de fles.
Van een 10 cc bodempje zie ik binnen rap tempo de fles vullen tot 100 cc, zoveel kan er dus uit één borst komen. De eerste borst is leeg en de fles vol, tijd voor de volgende borst en fles. Na ook het tweede flesje in rap tempo te hebben gevuld, ik voel me nu echt een melkfabriekje maar net zo goed ook trots dat ik dit kan produceren voor Donna, gaat de ene fles in de babytas (rondje oma's en opa's staat op het programma) en de andere de koelkast in.   

Aangekomen bij mijn ouders is het na een uurtje kletsen tijd voor de volgende voeding. We besluiten de fles uit te proberen. Strategische keuze is dat manlief de fles gaat proberen te geven. Ga ik het doen dan bestaat de kans dat ze er helemaal geen interesse in heeft, immers ruikt en ziet ze de borst. 
Donna lijkt zich er van bewust dat we over gaan tot een andere aanpak als ze bij papa op schoot eindigt en hij het flesje richting haar mondje brengt. Ze kijkt hem vreemd aan en zoekt mij. Sabbelt twee keer en duwt met haar handje de fles weg. Doet een mini boertje en spuugt het restant uit. Je ziet haar kijken en denken 'stelletje grappenmakers waar is mijn borst? Geef 'mijn' borst, ik heb dorst en geen zin in spelletjes!'. 
Opgeven doen we niet, de fles gaat weer richting haar mondje en met aanmoedigende en lieve woorden gaat er steeds een slokje meer uit de fles. Geduld is een schone zaak, na ruim een half uur en tussenpauze voor het verschonen van de luier is het flesje dan toch leeg. We applaudisseren voor Donna en zij dankt met een grote bouwvakkers boer en lachje. 

Die avond eten we bij vrienden en besluiten alvorens het tweede flesje thuis op te halen om het wen-effect voort te zetten. Spannend om twee dingen, het is de eerste keer dat we na de geboorte van Donna met haar ergens een avondje heen gaan en we zijn ontzettend benieuwd hoe ze op de volgende fles zal reageren. Die gezonde spanning zal snel plaats maken voor trots, het tweede flesje drinkt ze namelijk zeer gulzig en non stop binnen 15 minuten leeg. Aangevuld tijdens het drinken met heel veel scheetjes en een dikke spuitluier. Heerlijk kind is het toch :-). Enfin, missie 'flesje drinken' is voltooid en na het verschonen van de overvolle luier is het tijd voor een fantasierijk dromenland. Donna doet voldaan haar oogjes dicht en slaapt heerlijk tevreden tot we naar huis gaan. 

En wij? Wij zijn maar trots op onze kleine Donna. Twee flesjes moedermelk van 100 cc per flesje op één dag en ook nog mama en papa een gezellige vrijdagavond met vrienden gunnen. Het weekend kon niet meer stuk!  

8 jaar geleden

Met recht een trots mama en papa! Wat fijn dat jullie ook even konden genieten van wat tijd voor jezelf! En dat kolven zo makkelijk gaat... Bij mij was het echt een drama!

8 jaar geleden

Knappe Donna! Fijn dat het is gelukt!

8 jaar geleden

Kolven is heerlijk omdat je dan zelf ook even zonder kindje weg kan straks als je daar aan toe bent.. Maar ik voelde me inderdaad regelmatig een koe ;). haha maar fijn dat ze de fles nu accepteert! Zorg wel dat ze niet te snel drinkt. Borstvoedingskindjes moeten hard werken om melk te krijgen en ze gaan vaak ook zo hard werken voor een fles, terwijl dat niet zo hard hoeft.. Onze kleine man had daar in het begin nog wel eens last van namelijk :).

8 jaar geleden

Grappig dat ze het eerst even niet zag zitten :) Ik heb zelf maar 1 of 3 keer gekolfd voor asl ik op visite ging. Ik heb een handkolf en kreeg gewoon krampin mijn handen van dat ding... Geen aanrader dus. Jullie mogen met recht trots zijn op jullie prinsesje! Ze lijkt me een heerlijke meid!