Snap
  • Baby
  • Miskraam
  • Verwerken

Jij was nog niet voor ons bestemd ?

In juli 2017 ben ik getrouwd! Beide wisten we dat we graag kinderen wilde. Mijn man twijfelde iets langer om dat hij dacht dat iedereen t zou verwachten als we nu begonnen aan kinderen. Mij kon dit niks schelen. Laat ze t maar verwachten. T belangrijkste was dat wij er klaar voor waren en t graag wilde.

Dus in september was ik gestopt met de pil. Ik heb altijd een regelmatige cyclus gehad en dit ging na de pil ook gewoon verder.

In oktober gingen we op huwelijksreis en natuurlijk hoopte ik op een wonder dat t Dan al zou lukken. Helaas. Maar geen maand later was t raak! In november hadden we een positieve test. Ik merkte t ook aan alles, mijn borsten deden pijn, ik was moe en had af en toe krampjes.

De week na de positieve test ging t echter fout. Ik kreeg hevige buikkrampen en begon flink te bloeden. Ik belde direct de verloskundige en die zei dat ik even langs het ziekenhuis moest om bloed te laten prikken omdat t nog te klein zou zijn voor een echo. Dus ik naar het ziekenhuis en helaas kwam daaruit dat mijn hcg waarde al weer aan het dalen was.

Ik heb lang met het gevoel gelopen dat ik niet verdrietig mocht zijn. Hij/zij was pas 6 weekjes, nog amper een kindje. Maar ik voelde me zo down. We waren super blij met de test en hebben een week lang gelopen met het idee we worden ouders! Dat werd ineens weggenomen.

Ik heb het enorme geluk gehad dat ruim een maand later ik opnieuw zwanger raakte. Tot de eerste echo heb ik niet vooruit durven denken. Bij de eerste echo zag ik het hartje en ging er een stukje opluchting door mij heen. Maar het echte moment dat ik volledig gerustgesteld was was toen ik de kleine kon voelen bewegen. Tot die tijd was ik iedere keer onzeker en was ik bang dat het weer fout zat.

Ik hoorde later van een goeie vriendin dat zij ook hetzelfde hadden doorgemaakt en dat zij ook eerst t gevoel had dat ze niet verdrietig mocht zijn. We praten er samen volop over en dat is prettig. 

Inmiddels is ons zoontje 8 maanden en genieten wij volop van hem. Ik heb het een plekje kunnen geven en mezelf kunnen neerleggen bij het idee dat dat kindje voor ons niet bestemd was en dat hij/zij plaats heeft gemaakt voor Max.

Inmiddels weet ik dat je vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent en t gaat mis je verdrietig mag zijn! Ongeacht hoe oud of jong. Groot of klein.

4 jaar geleden

Wat een ongelooflijke zak zeg!!! Absurd dat er zo wordt omgegaan met zo iets belangrijks, speciaals en kwetsbaars! Maar ook heel mooi dat je hem/haar hebt begraven! Een waardig plekje! En mooi om te horen dat je daarna nog het geluk hebt gekregen met 4 mooie kids!

4 jaar geleden

Hoi lieve mama, ik heb hetzelfde meegemaakt. Vroege positieve test. Maar met 6 weken begon ik te vloeien. Mijn toenmalige verloskundige was een zak van een vent. Kon me niet geruststellen, ik moest maar afwachten. Wel een echo in het ziekenhuis. Geen kloppend hartje, maar een lege vruchtzak. 4 weken heeft het geduurd, veel buikpijn. En de laatste nacht was vreselijk. Vreselijke krampen gehad. En de in ochtend na het plassen, lag daar ineens een vruchtzakje in het toilet. Verloskundige gebeld: "spoel maar door, tot de volgende keer" daar sta je dan, samen met je partner. We hebben het samen begraven, vonden dat het toch een plekje verdiende. Voor mij kwam er een soort van rust over me heen. Alles werkte, we waren allebei vruchtbaar. Toen volgde 1 menstruatie en de maand later was ik weer zwanger. Andere verloskundige gezocht, deze was heel begripvol. Zij leefde ontzettend met ons mee en om ons gerust te stellen kregen we een vroege inwendige echo. Ja! Een kloppend hartje. We gingen voor een kerngezonde baby. En ja, ze is kerngezond. Inmiddels al 11 jaar. En, ze heeft nog 2 zusjes en een broertje erbij gekregen. Maar de eerste keer... nu dus bijna 12 jaar geleden, we hebben het een plekje gegeven, maar vergeten doe ik hem/haar nooit...

4 jaar geleden

Allereerst gefeliciteerd met jullie zwangerschap! Hopelijk voel je je beetje goed!! Een vriendin heeft ook aan IUI gedaan en weet dus inmiddels beetje dat dit veel van je vraagt, lichamelijk maar ook mentaal! Vind t ook erg on te horen dat t Dan een keer is mis gegaan! Gelukkig bij de volgende keer wel goed!!! Veel geluk in je zwangerschap!

4 jaar geleden

Herkenbaar! Ik heb ook een miskraam gehad met 6 weken na een IUI poging. Wij zijn hier ook erg verdrietig om (geweest) en ik denk er nog vaak aan terug. Gelukkig was de IUI poging erna direct weer raak en inmiddels ruim 15 weken zwanger. Toch reken ik nog vaak uit hoe ver ik nu was geweest etc