{{ message.message }}
{{ button.text }}

Jij en Ik (Deel 54)

Afbeelding blog 'Jij en Ik (Deel 54)' Achtergrond blur afbeelding

Zodra ze terug komen en we gezellig aan tafel zitten gaat de bel ik doe open en zie Dirk de politieagent staan…..
 
Goedenavond mevrouw zwart, hoe gaat het met u? Ik zeg dat hij gerust Chantal mag zeggen en dat het naar omstandigheden goed gaat.
 
Komt u verder vraag ik dan aan Dirk, u komt vast niet langs om alleen te vragen of het goed met mij gaat.
 
Dirk lacht en geeft aan dat het klopt. Als we de kamer in lopen zijn alle ogen op ons gericht. Dirk is voor mijn ouders en Dennis, Remco en Liv natuurlijk geen onbekende dus hij wordt hartelijk ontvangen.
 
We vragen of hij ook wat chinees wilt en Dirk geeft aan dat het misschien niet gepast is maar hij wel wat lust.
 
Als ook Dirk geïnstalleerd is vertelt hij waar hij voor komt.. Hij weet de datum wanneer de uitspraak over Patrick komt en hij legt uit hoe dat allemaal in zijn werk gaat.
 
De hoorzittingen zijn inmiddels geweest maar ik was gelukkig niet verplicht om daar bij aanwezig te zijn.

Het gaat allemaal een beetje langs mij heen en gelukkig zijn er genoeg mensen die wel aandachtig luisteren en het vast wel aan mij doorgeven wat er gaat gebeuren.
 
Mijn gedachten dwalen weer af naar het huisje in Centerparcs, de ontvoering, en voordat ik weer denk aan wat Patrick mij heeft aangedaan dwing ik mijzelf om te stoppen.
 
Ik leg mijn hand op mijn buik en voel dat Dennis zijn hand ook op mijn buik legt. Dat brengt mij weer terug in de realiteit en zie dat iedereen mij aan kijkt.
 
Wat is er aan de hand vraag ik? Dirk vroeg aan jou of je Patrick wilt zien tijdens de uitspraak.
 
Ik wist niet eens dat je er voor kon kiezen om wel of niet te komen en of je de dader wel of niet kan zien.
 
Gezien ik geen antwoord gaf keek iedereen dus mijn kant op. Uhm jeetje moet ik daar nu al antwoord op geven vraag ik? Dirk geeft aan dat dit niet hoeft en ik besluit er later nog is over na te denken.
 
Ik hoor dat mijn moeder uitlegt wat er aan de hand is, dat ik zwanger ben en het nog even een paar weken spannend is van wie de baby is.
 
Dirk feliciteert ons en neemt dan afscheid.
 
Wat een lieve man is het zeg dat hij dit zo persoonlijk even komt vertellen zegt mijn moeder. Hij had ook even kunnen bellen maar gezien Dirk zich toch wel betrokken voelt bij de hele situatie had hij besloten om even langs te komen.
 
De uitspraak is over 2 weken. Eindelijk… ik ben heel blij dat we dat hoofdstuk dan in ieder geval kunnen afsluiten.
 
Dan kunnen we ons daarna focussen op ons nieuwe hoofdstuk.
 
We drinken gezellig nog wat en als iedereen vertrokken is ploffen Dennis en ik op de bank neer.
 
Zullen we anders is een lijstje maken met wat we moeten regelen zegt Dennis. Ik begin te lachen en zeg dat ik liever even wacht tot ik de kritieke 3 maanden voorbij ben.
 
We gaan lekker op tijd naar bed want Dennis moet morgen weer werken en ik val in een onrustige slaap.
 
Ik droom over baby’s en vrachtwagens en baby’s die in een vrachtwagen rijden en dan weer over Dennis dat hij mij verlaat omdat de baby van Patrick blijkt te zijn en badend in het zweet wordt ik wakker.
 
Dennis ligt heerlijk te slapen en ik besluit om even naar beneden te gaan om wat water te drinken.
 
Ik zit in gedachten verzonken en kijk is in het rond. Dennis zijn huis is echt heel leuk maar omdat Patrick ook weet waar dit huis is voelt het toch niet goed.
 
Hij zal dan wel een tijdje opgesloten worden maar gezien het rechten systeem hier in Nederland zal het vast geen 5 jaar duren voordat hij weer de maatschappij in gaat.
 
Ik besluit om morgen aan Dennis te vragen of hij het ziet zitten om misschien te gaan verhuizen naar een nieuw huis wat echt samen van ons is.
 
Het is al 3u ’s nachts en ik besluit om terug naar bed te gaan. Ik kijk naar Dennis hoe hij ligt te slapen en val gelukkig vrij snel opnieuw in slaap denkend aan het feit dat het nog maar 2 weken duurt voor we weten wat er met Patrick gebeurd en voordat we weten wie de vader is…..

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je