{{ message.message }}
{{ button.text }}

Je kunt beter zelf ziek zijn, cliché maar waar.

Hailey is vrijwel continu verkouden en sinds september al een paar keer goed ziek geweest. Dan kun je beter zelf in de lappenmand zitten!

Afbeelding blog 'Je kunt beter zelf ziek zijn, cliché maar waar.'

De afgelopen paar maanden lijkt onze kleine dame steeds verkouden en/of ziek te zijn. Het heerst, ja dat klopt, maar Hailey komt er maar niet door, omdat ze steeds alle nieuwe virussen op lijkt te pikken. 

Eigenlijk begon het allemaal eind september al. We hadden een familiemiddag gehad en ineens kreeg mijn kleine meiske ademnood. Doodeng! En niet 1 keer... Nee we eindigden zelfs midden in de nacht op de huisartsenpost. Niet dat we daar het idee hadden dat de dienstdoende arts ons serieus nam, maar dat is een heel ander verhaal. Een afspraak met onze eigen huisarts de volgende ochtend wees uit dat de beangstigende  reeks ademhalingsproblemen voort kwamen uit een flinke verkoudheid. Dat ze een flinke griep onder de leden had bleek een paar dagen later. Onze gastouder had het lang volgehouden maar omdat de huisarts gezegd had terug te komen al ze koorts zou ontwikkelen stonden we daar die dag weer op de stoep. 

Hailey knapte op na een paar dagen maar bleef verkouden. Af en toe zat er een dag tussen waarop we niet met een zakdoek overal achter haar aan hoefden maar overwegend hield de verkoudheid stand. En een paar weken terug had het er alle schijn van dat ze last kreeg van haar oortjes. Wederom bleek het een flinke verkoudheid. 

Vandaag was het wederom raak. De verkoudheid was er al die tijd nog. Toen ik haar vanmorgen uit bed haalde zat haar hele gezicht onder het snot (niet zo smakelijk, sorry) dat zich daar gedurende de nacht had verzameld. Nog geen probleem, want dat Hailey verkouden was wisten we al en ze bleef wel steeds gewoon vrolijk. Zo ook nog toen ze na haar ochtendslaapje uit bed kwam en haar ogen volledig dicht zaten omdat ze ontstoken waren... hmmm... dat is toch minder.  Bovendien was ze wel weer wat aan de warme kant en akelig tam. Laat het nou vandaag onze trouwdag zijn en er een etentje op het programma staan voor mij en mijn man... dat ging dus mooi niet door. Hoe verder de dag vorderde,  hoe vervelender het voor Hailey werd en hoe hoger de koorts leek het wel. Spelen was er niet meer bij en ook het avondeten ging er niet in. Yoghurt gelukkig wel. Slapen wilde ze ook na 10 minuten niet meer. Zo kon ik haar toch echt niet bij de oppas gaan achterlaten. Dat was in mijn moederhart echt geen optie. 

Inmiddels ligt ze met een zetpilletje in bed en hopen we maar dat het morgen weer wat beter gaat, maar wat klopt het cliché! Je kunt echt veel beter zelf ziek zijn dan dat je je kinderen ziek ziet wezen...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je