Snap
  • Baby
  • baby
  • nieuwschierigheid
  • babymama

Je bent zwanger.. en ineens zijn alle vrouwen je beste vriendin!

Althans, dat denken zij.

Ik denk dat vele dit wel herkennen. Vanaf het moment dat je openbaar maakt een kindje te verwachten - en alle vrouwen weten dat je een baby krijgt - heb je honing aan je billen. 

Mensen waar je al een tijdje niks van gehoord hebt, je in het verleden hebben laten zitten, vage kennissen, het nichtje van de zus van je aangetrouwde tante, voegen je random toe op Facebook of appen je ineens.

En het gaat ze dan niet zo zeer over het feit dat je zwanger bent, maar vooral om het feit dat er een aantal maanden later een babytje te zien valt. Ze willen allemaal dat je ze ‘even’ laat weten dat je bevallen bent zodat ze aan de stoep kunnen staan om je kindje vast te houden, om vervolgens niks meer van zich te laten horen. 

Wat is dat toch met vrouwen die een zwak hebben voor baby’s. Naast alle mensen die je via via zou moeten kennen; ook alle random mensen op straat die heel even met hun gezicht in de kinderwagen moeten duiken om vervolgens lekker in de wangen van je kindje te knijpen - bij wijze van spreken dan - 

Zo kwam ik ooit terug van een bezoekje aan mijn schoonouders. We liepen even de Burger King in om wat te eten, het was al rond etenstijd. Ik zat aan tafel te wachten met Logan naast mij in de reiswieg van de kinderwagen.. tot er een wildvreemde de kinderwagen in dook om over zijn wangetje te aaien. “Ach wat is het toch een schatje” 

“Mevrouw zou U alstublieft zo vriendelijk kunnen zijn door te lopen en van mijn kindje af te blijven? Ik zit een wildvreemde toch ook niet over zijn wang te wrijven?!” 

Ze keek me verbaasd aan en liep door. Ik zag dat ze schrok maar had hier geen boodschap aan. 

Baby’s zijn vrouwen-magneten, ineens is iedereen je ‘beste vriendin’ en mensen denken een reden te hebben om aan vreemde hun kindje te komen. 

Ben ik de enigste die zich hier vreselijk aan irriteerd? 

Mijn Dooky hing er in ieder geval niet zo zeer tegen de zon! 😉

3 jaar geleden

Alsof ik t zelf geschreven heb!

3 jaar geleden

Tijdens de zwangerschap niet zo zeer, maar als ze eenmaal geboren zijn wel idd met wildvreemden. De oudste had een sonde, daar schrokken mensen van, dus van hem bleven ze wel af. Maar ik heb regelmatig op t punt gestaan ze 'vriendelijk' te verzoeken met hun jatten van mijn kind af te blijven. De jongste is geboren in corona tijd, scheelt een hele hoop grijpgrage vingertjes boven de wagen 🙈

3 jaar geleden

Super herkenbaar. Wat dat betreft ben ik blij dat mijn baby in corona tijd is geboren. Nog steeds zijn er veel mensen die de kinderwagen in wilde kijken waarop ik ze blokkeerde en ze wees op 1,5 meter afstand. Maar wat ik ook had was dat iedereen aan mijn buik wilde zitten. En ik ben erg van mijn personal space ook zoiets raars 😂 😨

Heel herkenbaar! Ongevraagd willen ze aan je baby/kindje aanraken over de wangentjes aaien, zo bizar!