{{ message.message }}
{{ button.text }}

Je bent zwanger.. en ineens zijn alle vrouwen je beste vriendin!

Althans, dat denken zij.

Afbeelding blog 'Je bent zwanger.. en ineens zijn alle vrouwen je beste vriendin! '

Ik denk dat vele dit wel herkennen. Vanaf het moment dat je openbaar maakt een kindje te verwachten - en alle vrouwen weten dat je een baby krijgt - heb je honing aan je billen. 

Mensen waar je al een tijdje niks van gehoord hebt, je in het verleden hebben laten zitten, vage kennissen, het nichtje van de zus van je aangetrouwde tante, voegen je random toe op Facebook of appen je ineens.

En het gaat ze dan niet zo zeer over het feit dat je zwanger bent, maar vooral om het feit dat er een aantal maanden later een babytje te zien valt. Ze willen allemaal dat je ze ‘even’ laat weten dat je bevallen bent zodat ze aan de stoep kunnen staan om je kindje vast te houden, om vervolgens niks meer van zich te laten horen. 

Wat is dat toch met vrouwen die een zwak hebben voor baby’s. Naast alle mensen die je via via zou moeten kennen; ook alle random mensen op straat die heel even met hun gezicht in de kinderwagen moeten duiken om vervolgens lekker in de wangen van je kindje te knijpen - bij wijze van spreken dan - 

Zo kwam ik ooit terug van een bezoekje aan mijn schoonouders. We liepen even de Burger King in om wat te eten, het was al rond etenstijd. Ik zat aan tafel te wachten met Logan naast mij in de reiswieg van de kinderwagen.. tot er een wildvreemde de kinderwagen in dook om over zijn wangetje te aaien. “Ach wat is het toch een schatje” 

“Mevrouw zou U alstublieft zo vriendelijk kunnen zijn door te lopen en van mijn kindje af te blijven? Ik zit een wildvreemde toch ook niet over zijn wang te wrijven?!” 

Ze keek me verbaasd aan en liep door. Ik zag dat ze schrok maar had hier geen boodschap aan. 

Baby’s zijn vrouwen-magneten, ineens is iedereen je ‘beste vriendin’ en mensen denken een reden te hebben om aan vreemde hun kindje te komen. 

Ben ik de enigste die zich hier vreselijk aan irriteerd? 

Mijn Dooky hing er in ieder geval niet zo zeer tegen de zon! 😉

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je