{{ message.message }}
{{ button.text }}

Je baby verzorgen met warm weer-Hoe doe je dat?

Een baby heeft met warm weer vaak wat extra verzorging nodig, maar hoe doe je dat eigenlijk precies?

Afbeelding blog 'Je baby verzorgen met warm weer-Hoe doe je dat?'

Geniet jij ook zo van het warme weer? Helaas is dat voor baby`s vaak niet het geval. Door het warme weer slapen ze soms onrustiger en bestaat er ook eerder kans op uitdroging. Het is dus belangrijk dat je kindje extra wordt verzorgd als het kwik ruim boven de 20 graden stijgt, maar hoe doe je dat precies?

Warm weer en kleding voor je baby

Veel ouders kleden hun baby te warm aan, terwijl dat juist niet nodig is. Sterker nog: wanneer het echt warm is, hebben ook baby`s aan één laagje kleding al genoeg. Denk hierbij aan een luier met daaroverheen een rompertje of een luchtig truitje. Verder is ook de stof van de babykleding van groot belang. Verkies katoenen kleertjes boven synthetische stoffen die minder lucht doorlaten.

Warm weer, maar toch met je baby naar buiten

Natuurlijk mag je ook met warm weer met je baby naar buiten. Wel neem je dan een aantal maatregelen voor jullie samen naar buiten gaan.

  • Sowieso is het niet verstandig om baby`s onder de 6 maanden in de zon te zetten. Zoek dus een koele plek op in de schaduw. 
  • Ook in de schaduw moet een kleintje worden ingesmeerd met zonnebrandcrème. ( minimaal factor 30 )
  • Zorg voor een zonnehoedje of een petje
  • Doe bij een wandeling tijdens warm weer de kap omhoog en gebruik een parasolletje
  • Misschien ten overvloede, maar het gebeurt helaas nog steeds: laat je baby NOOIT alleen achter in de auto! Dit is levensgevaarlijk.

Lekker slapen in de hitte

Wanneer het bloedheet is, is slapen voor een baby soms wat lastiger. Zorg er in ieder geval voor dat de slaapplaats koel is, dus bijvoorbeeld niet op zolder. Vervang verder het dekentje door een katoenen lakentje.

Extra drinken voor jou en je baby

Net als wij, hebben ook baby`s met warm weer extra vocht nodig. Baby`s kunnen immers relatief snel uitdrogen tijdens de warmte. Geef je nog borstvoeding? Leg je kindje dan vaker aan en vergeet ook zelf niet om goed te drinken. Bij flesvoeding mag je natuurlijk ook extra drinken geven. Verder is het goed om even in de gaten te houden of je baby wel genoeg plast. Weinig plassen kan namelijk duiden op uitdroging.

Hoe verzorg jij je baby wanneer het warm is? Reageer ook!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je