{{ message.message }}
{{ button.text }}

JE BABY OP HET POTJE MET 9 MAANDEN, GIRL SAY WHAT?

breath in,breath out, ik krijg best wel wat commentaar over me heen over het zindelijk maken van Le baby!

Afbeelding blog 'JE BABY OP HET POTJE MET 9 MAANDEN, GIRL SAY WHAT? '

In mijn omgeving maar ook hier op mamaplaats wat verbaasde licht in shock en soms ook aanmoedigende berichten op mijn blogs om Le baby zindelijk te maken. 

  • Het is niet goed voor zijn rug! (Hoezo? Hij kan al heel goed zelf zitten?) Dit baart me wel zorgen! Ik ben juist de mama die de baby in de wagenbak van de kinderwagen liet liggen totdat hij ZELF wist om vanuit kruip positie te gaan zitten (en dus sterk genoeg was) Toen hij zijn eerste hapjes kreeg en nog niet wist hoe hij zelf moest zitten mocht hij dan ook niet langer als 10 minuten over zijn hapje doen. Want wat als ik zijn rug te veel zou belasten? 
  • Baby's zijn lichamelijk nog niet ver genoeg ontwikkeld om zindelijk te zijn? Tja what can I say, er zijn talloze studies te vinden die dit beamen en ook weer talloze die dit verwerpen?
  • Laat je baby baby zijn, hij heeft nog een heel leven voor zich! Ja daar kan ik me ook wel in vinden, wat is nou 2 of 3 jaar op een heel mensen leven? 
  • Hoe weet je nou dat hij moet plassen? Ga je heel de dag dan je baby bestuderen? Nou stiekem doe ik dat al ;) He is just too damn cute!
  • Het is meer opvanggedrag/conditionering! Dat weet ik nog niet, we zullen zien hoe het gaat, maar mijn eerste idee erover is dat het daar wel op lijkt ja!

Dus iedereen heeft wel een (goedbedoelde) mening klaar of een eigen ervaring! Fijn, dat meen ik oprecht want het is fijn om te lezen hoe het wel of niet is gelukt, dit geeft me hoop of juist een realisatiebesef om wellicht mijn doel bij te stellen! Ik leef voornamelijk met ideeën in mijn hoofd en het duurt heel lang totdat er uiteindelijk iets tot uiting komt, want zoals ik al eerder schreef; gotta have all the facts straight! 

Nu komen vandaag de wasbare luiers binnen en kunnen we "for real" gaan oefenen ofja over 2 dagen want ik moet ze eerst wassen/drogen. Want om gelijk oefenbroekjes aan te trekken bij Le baby voelde toch iets te hard-core nature mama,haha! Dus ik ga de wasbare luiers als zijnde oefenbroekjes inzetten! Dan voelt hij toch dat hij geplast heeft en zit ik niet met de troep!

Dan kan stap 1: Awareness alvast van start gaan! En als ik dan nog leer om op te vangen? Of baby leert praten, dan moet het helemaal goed komen toch?#SARCASM

Ben je benieuwd hoe dit wel/niet gaat lukken? Ik zal al mijn bevindingen/struggles/successen met jullie delen!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je