{{ message.message }}
{{ button.text }}

Je baby naar Baby tv laten kijken?

Online kwam ik een verzameling kinderliedjes met leuke filmpjes tegen van Baby tv. Ik ben benieuwd hoe jullie denken over tv kijken?

Afbeelding blog 'Je baby naar Baby tv laten kijken?'

Een van mijn voornemens was dat ik mijn dochter niet al te jong wou laten kennismaken met tv. Weer een voornemen in het rijtje van "Ik laat mijn kind niet bij ons in bed slapen" en "niet langer dan 15 minuten in de schommelstoel" die gesneuveld is.

Van een collega had ik gehoord dat haar 7 maanden oude baby het leuk vond als ze liedjes voor haar zong en daarom mee ging doen met muziek op schoot. Natuurlijk was ik benieuwd hoe onze 2 maanden oude dochter daarop zou reageren. Dus toen ze vanochtend wakker werd heb ik haar op schoot genomen om liedjes te zingen.

Ze vond dit erg leuk en beloonde een aantal liedjes met een grote lachen zelfs meepruttelen. Op een gegeven moment hield mijn repertoire op dus heb ik de hulp ingeschakeld van youtube op mijn telefoon. Dit gebruik ik al af en toe om de Notenkraker van Tsjaikovski of liedjes van Raymond Lap (lovely baby / sleepy baby / classic baby etc.) te spelen als zij wakker is en ik me nog graag even wil omdraaien.

Baby tv

Na gezocht te hebben op kinderliedjes kwam ik de verzameling van baby tv tegen. Hier zaten ook leuke filmpjes bij dus hield ik de telefoon een beetje schuin zodat ze mee kon kijken. Het helemaal meekrijgen kan ze volgens mij nog niet want daar is ze nog veel te jong voor. Wat ze wel deed was zich fixeren op het scherm en meekijken als ik hem bewoog of pruttelen als er een zwart schermpje kwam aan het einde van het liedje en ik een nieuwe moest aantikken.

Natuurlijk gaat er niets boven 'live' liedjes zingen, maar wat nou als ze dit zo leuk vindt moet ik het haar dan weigeren? In ieder geval hebben we er een nieuw slaapliedje aan over gehouden.

Ik ben benieuwd hoe jullie denken over tv kijken of welke andere aannames jullie hebben gehad en laten varen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je