{{ message.message }}
{{ button.text }}

Is vaccineren eigenlijk wel zo belangrijk?

In mijn omgeving zijn er meerdere mensen die hun kindjes niet laten vaccineren, maar vaccineren hoort toch gewoon? Ik ga op onderzoek

Afbeelding blog 'Is vaccineren eigenlijk wel zo belangrijk?'

Steeds meer mensen bij ons in de omgeving laten hun kindjes niet vaccineren. Voor ons is het altijd een onbesproken onderwerp geweest, vaccineren hoort toch gewoon? Misschien moet ik er maar iets verder over na gaan denken, is vaccineren wel daadwerkelijk beter dan niet vaccineren? Welke risico's zitten er aan beide zijde vast? Is het eigenlijk ooit bewezen dat vaccineren daadwerkelijk een meerwaarde heeft? Lopen kinderen echt meer risico's door het niet vaccineren, of is het eigenlijk anders om?

De afgelopen paar jaar is er een groep mensen die hun levensstijl probeert om te gooien. Deze groep mensen vind dat je moet leven met bijvoorbeeld zo min mogelijk E-nummers, suikers en andere toegevoegde stoffen aan je voeding. Je moet je lichaam niet vervuilen, daarnaast moet je geen stoffen in je lichaam toelaten die daar niet thuis horen en die niet noodzakelijk zijn. Dit zijn mensen die over het algemeen ook hun kindjes niet vaccineren, deze mensen hebben vaak helemaal uit gepluisd waarom vaccineren niet goed voor je is. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog mensen die vanwege geloofsovertuigingen niet vaccineren, maar ik denk dat mensen net zoals ik het wel vaccineren al vanzelfsprekend zien.

Ik moet zeggen dat ik best wel schrok toen ik daadwerkelijk ging zoeken wat er in vaccinaties zit. Het zijn over het algemeen giftige stoffen, stoffen niet afbreekbaar zijn en een verandering aanbrengt in je immuunsysteem. Raar eigenlijk als je er over nadenkt! Je probeert wanneer je zwanger bent zo gezond mogelijk te leven. Geen rood vlees, geen alcohol, niet roken, genoeg bewegen, gezonde voeding en nog veel meer. Dit doe je om je kindje zo een goed mogelijke start te geven, maar waarom is het dan normaal om 4 weken na de geboorte giftige stoffen in je kindje te laten spuiten? 

Laten we eerst even terug gaan naar een klein stukje geschiedenis. "Vroeger" kwamen er andere ziektes voor als die nu aan de orde van de dag zijn bijvoorbeeld, Difterie,Polio, Pneunokokken, de Bof en Mazelen. Voor deze ziektes worden we allemaal gevaccineerd, maar is het daadwerkelijk door de vaccinaties dat nu veel minder voorkomt? Daar ben ik naar opzoek gegaan! Ja... waar moet ik beginnen? Als je gaat zoeken kun je eigenlijk helemaal geen feiten terug vinden dat het daadwerkelijk zo is, dat deze ziektes minder zijn geworden na het starten met vaccineren. Eigenlijk kom je zelfs het tegenovergestelde tegen. Toen er gestart werd met vaccineren was de sterfte wereldwijd al afgenomen met 90% (bron: https://childhealthsafety.wordpress.com/graphs/ ). Daarnaast is het niet bekend wat de gevolgen op lange termijn zijn na aanleiding van het vaccineren. Op dit moment zijn hele andere ziektes aan de orde van de dag. Denk bijvoorbeeld aan kanker. Cijfers over kanker zijn terug te vinden tot 1989 ( bron: http://www.cijfersoverkanker.nl/selecties/Dataset_... ) Hierin is te zien dat er een enorme stijgende lijn zit en er nu veel meer indicaties met kanker voorkomen dan toen. Of dit iets te maken kan hebben met de inhoud van vaccinaties is eigenlijk een groot vraagteken?? Niemand heeft tot op heden wetenschappelijk kunnen bewijzen dat de vaccinaties een negatieve uitwerking kunnen hebben, maar eigenlijk ook niet dat er een positieve uitwerking is. Wel is bekend dat de kinderen die wel gevaccineerd worden de ziektes nog steeds kunnnen krijgen. Het is zelfs niet beschreven dat de kans op deze ziektes daadwerkelijk kleiner word door het vaccineren. 

Ik begin enorm aan de vaccinaties te twijfelen en misschien wel enorm aan mezelf! Waarom laat je iets in je kind spuiten dat totaal niet overeenstemt met het gezonde leven dat je je kind wilt bieden? Is het eigenlijk niet eens tijd om wetenschappelijk te gaan kijken of het eigenlijk wel een meerwaarde heeft? Voor mij heeft dit onderzoek eigenlijk alleen maar meer vragen opgeleverd en niet eens echt antwoorden. Gaan ik door met vaccineren? Ja ik denk het wel! ik heb niet het idee dat je er daadwerkelijk slechter op word, tot het tegendeel bewezen is. Daarom hoop ik dat ik mijn kinderen een beetje extra weerstand mee te geven

Gelukkig mag iedereen het leven leiden dat ze zelf willen, maar ik wil wel mee geven dat je het niet zoals ik "normaal" moet vinden dat het zo gebeurt. Probeer er over na te denken en je erin te verdiepen. Iedereen al uiteindelijk een eigen mening vormen en wanneer jij je goed voelt bij deze mening, dan maak jij de beste keuze voor je kindje!

Wel hoop ik mensen aan het denken te zetten.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je