Snap
  • Baby
  • Gezond

Is vaccineren eigenlijk wel zo belangrijk?

In mijn omgeving zijn er meerdere mensen die hun kindjes niet laten vaccineren, maar vaccineren hoort toch gewoon? Ik ga op onderzoek

Steeds meer mensen bij ons in de omgeving laten hun kindjes niet vaccineren. Voor ons is het altijd een onbesproken onderwerp geweest, vaccineren hoort toch gewoon? Misschien moet ik er maar iets verder over na gaan denken, is vaccineren wel daadwerkelijk beter dan niet vaccineren? Welke risico's zitten er aan beide zijde vast? Is het eigenlijk ooit bewezen dat vaccineren daadwerkelijk een meerwaarde heeft? Lopen kinderen echt meer risico's door het niet vaccineren, of is het eigenlijk anders om?

De afgelopen paar jaar is er een groep mensen die hun levensstijl probeert om te gooien. Deze groep mensen vind dat je moet leven met bijvoorbeeld zo min mogelijk E-nummers, suikers en andere toegevoegde stoffen aan je voeding. Je moet je lichaam niet vervuilen, daarnaast moet je geen stoffen in je lichaam toelaten die daar niet thuis horen en die niet noodzakelijk zijn. Dit zijn mensen die over het algemeen ook hun kindjes niet vaccineren, deze mensen hebben vaak helemaal uit gepluisd waarom vaccineren niet goed voor je is. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog mensen die vanwege geloofsovertuigingen niet vaccineren, maar ik denk dat mensen net zoals ik het wel vaccineren al vanzelfsprekend zien.

Ik moet zeggen dat ik best wel schrok toen ik daadwerkelijk ging zoeken wat er in vaccinaties zit. Het zijn over het algemeen giftige stoffen, stoffen niet afbreekbaar zijn en een verandering aanbrengt in je immuunsysteem. Raar eigenlijk als je er over nadenkt! Je probeert wanneer je zwanger bent zo gezond mogelijk te leven. Geen rood vlees, geen alcohol, niet roken, genoeg bewegen, gezonde voeding en nog veel meer. Dit doe je om je kindje zo een goed mogelijke start te geven, maar waarom is het dan normaal om 4 weken na de geboorte giftige stoffen in je kindje te laten spuiten? 

Laten we eerst even terug gaan naar een klein stukje geschiedenis. "Vroeger" kwamen er andere ziektes voor als die nu aan de orde van de dag zijn bijvoorbeeld, Difterie,Polio, Pneunokokken, de Bof en Mazelen. Voor deze ziektes worden we allemaal gevaccineerd, maar is het daadwerkelijk door de vaccinaties dat nu veel minder voorkomt? Daar ben ik naar opzoek gegaan! Ja... waar moet ik beginnen? Als je gaat zoeken kun je eigenlijk helemaal geen feiten terug vinden dat het daadwerkelijk zo is, dat deze ziektes minder zijn geworden na het starten met vaccineren. Eigenlijk kom je zelfs het tegenovergestelde tegen. Toen er gestart werd met vaccineren was de sterfte wereldwijd al afgenomen met 90% (bron: https://childhealthsafety.wordpress.com/graphs/ ). Daarnaast is het niet bekend wat de gevolgen op lange termijn zijn na aanleiding van het vaccineren. Op dit moment zijn hele andere ziektes aan de orde van de dag. Denk bijvoorbeeld aan kanker. Cijfers over kanker zijn terug te vinden tot 1989 ( bron: http://www.cijfersoverkanker.nl/selecties/Dataset_... ) Hierin is te zien dat er een enorme stijgende lijn zit en er nu veel meer indicaties met kanker voorkomen dan toen. Of dit iets te maken kan hebben met de inhoud van vaccinaties is eigenlijk een groot vraagteken?? Niemand heeft tot op heden wetenschappelijk kunnen bewijzen dat de vaccinaties een negatieve uitwerking kunnen hebben, maar eigenlijk ook niet dat er een positieve uitwerking is. Wel is bekend dat de kinderen die wel gevaccineerd worden de ziektes nog steeds kunnnen krijgen. Het is zelfs niet beschreven dat de kans op deze ziektes daadwerkelijk kleiner word door het vaccineren. 

Ik begin enorm aan de vaccinaties te twijfelen en misschien wel enorm aan mezelf! Waarom laat je iets in je kind spuiten dat totaal niet overeenstemt met het gezonde leven dat je je kind wilt bieden? Is het eigenlijk niet eens tijd om wetenschappelijk te gaan kijken of het eigenlijk wel een meerwaarde heeft? Voor mij heeft dit onderzoek eigenlijk alleen maar meer vragen opgeleverd en niet eens echt antwoorden. Gaan ik door met vaccineren? Ja ik denk het wel! ik heb niet het idee dat je er daadwerkelijk slechter op word, tot het tegendeel bewezen is. Daarom hoop ik dat ik mijn kinderen een beetje extra weerstand mee te geven

Gelukkig mag iedereen het leven leiden dat ze zelf willen, maar ik wil wel mee geven dat je het niet zoals ik "normaal" moet vinden dat het zo gebeurt. Probeer er over na te denken en je erin te verdiepen. Iedereen al uiteindelijk een eigen mening vormen en wanneer jij je goed voelt bij deze mening, dan maak jij de beste keuze voor je kindje!

Wel hoop ik mensen aan het denken te zetten.

7 jaar geleden

Mooi toepasselijk die banner van een uitvaartverzekering voor kinderen boven je artikel. Ik hoop dat ne echt toch gewoon vaccineerd. Je speelt met t leven van je kind en dat van anderen kinderen als je dat niet doet. Je hebt trouwens denk ik enorm veel onderzoeken gemist tijdens je onderzoek want er zijn bergen en bergen met wetenschappers die voor vaccineren zijn.

7 jaar geleden

Heel goed kritisch over dingen na te denken, maar ik snap je punt misschien niet goed 1. Je zegt, je laat je kinderen wel inenten, maar geeft vooral redenen om niet in te enten? 2. Je beweert, dat nooit wetenschappelijk onderzocht is of vaccinaties werken - dat klopt niet en vindt ik een heel misleidende uitspraak. Je zou naar een universiteitsbibliotheek kunnen gaan en daar reviews uit wetenschappelijke tijdschriften opzoeken. Als je dat te veel gedoe vindt, kijk even naar bijvoorbeeld de grafiek over difterie op de website, die jezelf aangeeft. Dit is namelijk een voorbeeld van een uitkomst van dit soort onderzoek: je ziet dat de kindersterfte door difterie (maar ook algemeen) in de jaren voor 1940 minder wordt. Niet zo gek, als je bedenkt, dat in deze decennia grote stappen qua hygiene, riolering etc gemaakt zijn, maar helemaal redundant als je het over vaccinaties hebt. Kijk hiervoor op de kindersterfte door difterie nadat in 1940 het vaccin ingevoerd is. Dan zie je dat de sterfte exponentieel afneemt...en tegen nul loopt. Precies dat is de bedoeling van vaccinaties. 3. Net als een verandering in je immuunsysteem te veroorzaken trouwens...je noemt het in een adem met andere dingen, alsof dit iets negatiefs is, maar dat is toch precies hoe vaccins werken . 4. Als laatste: ik heb misschien niet alle reacties gelezen, maar toch een heleboel. Ik mis heel erg in deze discussie, dat het om kansberekening gaat...natuurlijk werkt geen vaccin voor 100%, maar de kansen om ziek te worden en dus (tijdelijk) als reservoir voor een ziekte te fungeren zijn bij vaccineerde kinderen aanzienlijk lager dan niet gevaccineerde kinderen. Dus, waarmee ik graag zou willen eindigen: deze discussie wordt heel emotioneel gevoerd, maar het is echt niet zo zwart wit. heb je wel goed naar de grafieken (bijvoorbeeld over difterie) van de website

7 jaar geleden

Wie is zich er van bewust dat een gevaccineerd kind een gevaar van besmetting vormt voor een ongevaccineert kind? Daarbij kan een gevaccineerd kind even goed de ziektes krijgen waar tegen vaccineerd word. Daarbij worden kinderen die gevaccineerd zijn over het algemeen veel vaker ziek. Er zijn serieuze bewijzen dat kinderkanker, autisme, adhd en suikerziekte inverband worden gebracht met de zwaar toxise stoffen die in vaccins zitten. Vaccins zijn gebaseerd op Louis pasteur. Louis pasteur is in 1975 ontmaskerd als kwakzalver..... Naar de effectiviteit van vaccins is nog nooit wetenschappelijk onderzoek gedaan. Bedenk dat jou kind feitelijk een proefkonijn is van de overheid/industrie. Een proefkonijn waarvan de ernstige bijwerking ontkent worden en nauwelijks geregistreerd. Waarom? It all about the money! Dus Den kever ipv het rivm na te praten!

7 jaar geleden

Wat goed dat je dit na gaat. Ik heb mijn dochtertje 2 keer laten inenten vond dit ook heel belangrijk en heb me nooit ingelezen. De 1ste keer werd ze wel erg zien en vooral de verhoging bleef andehalve week aanhouden. Mijn dochtertje sliep daarna zo slecht en deed zo haar best wakker te blijven. Je zag dat haar iets dwars zat. En het huilen werd heftig krijsen. Ook leek ze last te hebben van haar nekje deze kon ze voorheen helemaal omhoog brengen als ze op haar buikje lag (met complimenten van de kinderartsen, ze was zo klein maar zo sterk). Ik was er niet meer zo zeker van of ik haar nog wel moest inenten. Iedereen praate op mij in en na veel posetieve motivatie ben ik haar toch weer gaan inlaten enten. en Na de 2de entingen werd het met haar lijfje zo erg dat ze haar nekje helemaal niet meer omhoog kreeg en bij het proberen hiervan krijsde ze ontzettend (ze vertoonde duidelijk motorische achteruitgang, ze snapte zelfs het aan de borst drinken niet meer) Er kwam ook meteen weer 3 dagen lang hoge koorts bij kijken, ze heeft daarna 10 dagen verhoging gehad en alleen maar gehuild. Als ik haar oppakte leek ze nog harder te huilen, legde ik haar op het verschoonkleed dan werd ze pas rustig. Steeds konden de kinderarts en huisarts niets vinden. Het consultatie bureau schoof het af door te zeggen dat ze mogelijk al een virus had en dat ze daarom zo ziek was. Ze heeft 5 maanden last gehad van deze klachten door de inentingen. Ons prulletje heeft 5 maanden lang eindeloos gehuilt. Terwijl ze voor de inenting een tevrede babytje was. We zijn uiteindelijk met haar naar de homeopaat en de osteopaat geweest en zij hebben haar er weer boven opgeholpen. En ik zal me nooit meer gek laten maken door anderen die zeggen dat inenten er gewoon bij hoort. Mensen blijf alstjeblieft alteid kijken naar hoe je kindje op de entingen reageert en leg die link! Want ja het heeft wel degelijk effect op je kind en elk kindje is weer anders.