{{ message.message }}
{{ button.text }}

Is oorbellen in baby's oren kindermishandeling?

Ik vind baby's met van die kleine, glimmende oorbellen echt heel schattig, maar vind het absoluut niet noodzakelijk. Wat vind jij?

Afbeelding blog 'Is oorbellen in baby's oren kindermishandeling?'

Ik lees net dat het hoofd van de Duitse vereniging voor kinderartsen heeft gezegd dat het maken van gaatjes in de oren van een kind voor oorbellen net zo erg is als besnijden. En dus aangemerkt moet worden als kindermishandeling. Want het gaatje in de oren is een niet te herstellen beschadiging. Ik heb dit bericht op mijn Twitter en Facebook pagina geplaatst en de discussie kwam meteen los. Iedereen die reageerde vond dat een kind in ieder geval oud genoeg moet zijn om zelf te beslissen over het wel of niet laten schieten van gaatjes.

Mijn ervaring met oorbellen!

Mijn dochter gaf net voor haar 5de verjaardag aan dat ze gaatjes wilde. Ik heb haar gezegd hoe dat dan gaat en dat het echt wel even pijn doet. We zijn naar de juwelier gegaan en die heeft het apparaat laten zien en de oorbelletjes. Ik dacht dat het wel indruk had gemaakt, maar we waren nog niet buiten of ze wilde weer terug om gaatjes te laten schieten. Na het eerste gaatje moest ze heel kort even huilen, om vervolgens aan te geven dat de volgende ook moest. Wat een bikkel hè!

De oorbelletjes hebben we een aantal weken laten zitten. Alles zo ver in orde, tot we de oorbellen eruit moesten halen voor nieuwe. Drama alom!! Ze begreep echt niet dat het geen pijn deed, ook al deed ik het 10 keer bij mezelf voor. Daar kwam bij dat af en toe de gaatjes ontstoken raakten. Voor haar was de lol eraf. Toen de gaatjes op een bepaald moment zo ontstoken waren dat de oorbellen er echt uit moesten, heeft ze gezegd dat ze NOOIT meer oorbellen wil. En hier is ze tot nu toe nog niet op terug gekomen. Dus we hebben het geprobeerd. Misschien als ze wat ouder is, lukt het wel weer. Maar voor nu is de kous af, we laten het er bij:-).

Gaatjes in baby oren verbieden?

Ik vind baby's met van die kleine, glimmende oorbellen echt heel schattig, maar vind het absoluut niet noodzakelijk. Zeker niet omdat ik weet dat het best wel pijn doet. Ik ben benieuwd wat deze uitspraak van de Duitse arts gaat opleveren. Misschien komt er wel echt een wet die het gaat verbieden om al te jonge kinderen naar de juwelier te brengen voor gaatjes. Of er dan minder baby's met oorbellen komen, denk ik niet. Er zijn vast wel mensen die gaatjes blijven zetten in baby oortjes, ook als het niet meer mag.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je