{{ message.message }}
{{ button.text }}

Is mijn dochters anders?

Afbeelding blog 'Is mijn dochters anders?' Achtergrond blur afbeelding

Mijn dochter is nu 1 jaar en heeft ons al heel wat keren laten schrikken. Toen ze geboren werd leek alles goed. Scores waren goed en ze reageerde ok. Eenmaal thuis viel het me op dat ze stil was, heel stil. Ze bewoog amper en maakte bijna geen geluid. Ze kwam niet voor drinken en sliep alleen maar. Toen ik het mensen om mij heen vroeg kreeg ik vaak het antwoord dat ik mijn oudste dochter gewend was en alle kindjes zijn anders. Toch zei iets in mij dit klopt niet. Dat ze 3 weken oud was ging ik met haar naar de huisarts. Die haalde haar niet uit de maxicosi en gooide het op feflux. Dat paste helemaal niet bij het verhaal wat ik hem vertelde en ik ging daar een beetje verdwaasd weer weg. 2 dagen later ben ik naar een andere huisarts gegaan, omdat ik het niet vertrouwde  ze werd grauwig en sliep nog meer. Ook had ze die dag 40,5 koorts. Achteraf bleek ik ook koorts te hebben die dag. Omdat ik de hele zwangerschap ziek ben geweest en nu weer was ik er van overtuigd dat ik mijn dochter ziek maakte. Ik gaf namelijk borstvoeding. Deze arts zei meteen dit is niet goed. Omdat ik ook koorts had wilde de kinderarts niet dat ik meekwam naar de eerste hulp. Mijn moederhart brak maar ok alleen mij  man ging met haar heen. Dat hij mij belde om te zeggen dat ze dachten aan een hersenvliesontsteking ben ik meteen gebracht naar het ziekenhuis. Hoezo mag een moeder niet bij haar kind zijn!!! Nadat dit allemaal inwerking werd gesteld hebben wij 5 dagen in angst gezeten. Ze wisten niet wat het was en de ruggenprikken waren niet goed gegaan (grrrr). Uiteindelijk kwamen de artsen met het nieuws dat de kweken er goed uitzagen en wij naar huis mochten. Omdat mijn dochter tijdens de opname ineens adem stilstandjes kreeg en wat liets eek op insulten had, moesten we nog  1 dag blijven om dat te controleren. Na 6 dagen gingen wij naar huis. Daar duurde en duurde het maar voordat ze echt opknapte. Na 6 weken hadden we een nacontrole. Daar gaven de artsen aan dat ze denken dat het om een buikvirus ging. Omdat mijn dochter achter raakte op groei van hoofd en lichaam werd zij toch door een kinderarts gezien. Hier hebben wij maanden gelopen en elke keer weer uitgelegd wat er niet goed gaat met onze dochter. Niet kunnen eten. Niet kunnen bewegen met linker kant. Continu waterige en donkergroene ontlasting. Vreemde trekjes met armen en benen.  Het overstrekken van haar lichaam. Ontzettwnd slap aanvoelen bij optillen.Al met al nadat zij 7 maanden was kregen we een MRI. Daar zou niks raars op staan , maar er is wel een witte vlek gezien. Sinds haar 4de maand lopen we al bij de fysio om het rechts links verschil zo min mogelijk te houden. Nu nadat we zijn overgestapt naar een ander ziekenhuis eindelijk een chromosomen onderzoek gestart. Hier krijgen we de uitslag nog van. Ik ben zenuwachtig. Wat als er niks uitkomt hoe nu verder. Wat als er wel wat uitkomt hoe dan verder. Gaat ze ooit kunnen lopen. Kan ze naar regulier onderwijs. Ze heeft een achterstand van 7 maanden. Ze is nu 14 maanden en het lukt haar goed te kruipen. Zegt mamma. Super blij met wat ze nu al heeft bereikt. Ze leert ons geduld. Go with the flow en vergeet niet om te lachen. Mijn lieve Zola hoe je ook gaat op groeien mama helpt je op alle mogelijke manieren.

Hoezo mag een moeder niet bij haar kind zijn !!!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je