{{ message.message }}
{{ button.text }}

Informatiebijeenkomst adoptie

Afbeelding blog 'Informatiebijeenkomst adoptie' Achtergrond blur afbeelding

Inmiddels zijn we alweer een poosje verder. Door de drukte van een nieuwe baan en alles wat daar bij komt kijken, heb ik geen tijd gehad (of gemaakt ?) om een blog te schrijven n.a.v. de informatie bijeenkomst over adoptie.

Bij deze dan:

Dinsdag 2 juli was het zo ver, de informatiebijeenkomst over adoptie. Het was een bijeenkomst van 3 uurtjes. We werden hartelijk ontvangen door de medewerkers. Omdat we totaal niet wisten wat ons te wachten stond waren we best wel gespannen maar dat was nergens voor nodig. De bijeenkomst werd op een ontspannen en ongedwongen manier gegeven. Er waren rond de 15/16 koppels, waarvan waarschijnlijk niet iedereen doorgaat met het traject. Meestal valt er na deze informatiebijeenkomst al een aantal koppels af die besluiten niet verder te gaan.

De bijeenkomst begon om 10:00u en het was een druk programma dus we startten ook meteen. We kregen een boekje met daarin allerlei papieren over wat we zouden behandelen. Er werd verteld over wat adoptie precies inhoudt, welke kinderen meestal ter adoptie afgestaan worden en dat de belangen van de adoptiekinderen altijd bovenaan staan, wat ik ook heel logisch vind. Niet alleen bij adoptie kinderen maar dat zal bij alle kinderen zo moeten zijn. Daarna werd er een kort stukje verteld over pleegzorg vs adoptie. We hebben ons ook verdiept in pleegzorg maar het tijdelijke van pleegzorg vonden  we lastig. Het afscheid moeten nemen van het kind waar je een tijd voor gezorgd hebt. Ook lieten ze d.m.v. grafieken zien hoeveel adoptie kinderen er zijn, hoeveel aanvragers, leeftijden van de adoptiekinderen en hoeveel meerlingen er ter adoptie afgestaan worden. Daarna kwam er een groot deel aan bod over de adoptieprocedure en daar waren wij erg benieuwd naar! Helaas, voor mij een kleine domper omdat ik de procedure iets sneller verwacht had, maar wie weet... 

3e kwartaal 2020 - verplichte voorlichtingsbijeenkomsten 

1e kwartaal  2021 - gezinsonderzoek raad van de kinderbescherming 

3e kwartaal  2021 - beginseltoestemming 

3e kwartaal 2021 - aanmelden vergunninghouder 

Daarna komen we op de wachtlijst voor het land te staan die wij kiezen.       

Dus voordat we überhaupt op de wachtlijst staan zijn we zo 2 jaar verder, slik. Maar aan de andere kant heb je die tijd wel nodig om aan het idee te wennen. Zo groeit het steeds meer in je hart. Ze hebben ook nog filmpjes laten zien van kindertehuizen uit verschillende landen. Over het programma van de verplichte voorlichting hebben we nog wat meegekregen en welke vergunninghouders er zijn. Ook hebben we een lijst met special needs meegekregen om te kijken welke special needs er zijn, waar je mee te maken kan krijgen en wat je als adoptieouders aankan en tot waar je wil. Nu hebben we dus genoeg tijd om dat door te lezen en ons er in te oriënteren. 

Al met al was het veel informatie die we gekregen hebben maar staan we nog steeds 100% achter onze beslissing. Misschien nog wel meer dan we voor deze bijeenkomst stonden. Laat de procedure maar snel genoeg gaan, wij zijn er klaar voor!

Ps. Op de website van de adoptie voorziening zag ik dat wij nu op de lijst voor de verplichte vorlichtingsbijeenkomst staan in het 2e kwartaal 2020. Een kwartaal eerder dan we verwacht hadden dus! ?

Wij gaan lekker een weekje met vakantie. Even alles laten bezinken en tot rust komen ☀️?


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Adoptie

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je