Snap
  • Baby
  • baby
  • vuilnisbak
  • singapore

In plastic gewikkelde baby gevonden op de bodem van vuilnisbak in Singapore

Een ontroerende gebeurtenis in Singapore. Op de bodem van een vuilnisbak is een levende, pasgeboren baby gevonden, gewikkeld in plastic. De politie spreek van een 'lugubere vondst'.

Op een foto die door de krant werd gepubliceerd is te zien hoe een rechercheur de baby in zijn armen houdt. Er wordt nog onderzoek gedaan, vooral in de buurt waar de baby werd gevonden. 

Het gaat goed met de baby, een jongetje, dit vertelt de politie. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis voor onderzoek. 

De rijke en welvarende stad Singapore kampt al jaren met lage geboortecijfers en vergrijzing. In 10 jaar zijn er al 16 gelijke incidenten gebeurt in het land. 

Het geboortecijfer in Singapore was in 2018 het laagste in acht jaar. Onder het bericht plaatst de Straits Times een hulplijn voor zwangere moeders.

Geschokt

De Singaporese oppositieleider Pritam Singh (Arbeiderspartij) reageert geschokt en schrijft op Facebook dat het kind in een afvalpers zou zijn geplet als het niet was gevonden. "Toen ik de foto's zag, gingen er een miljoen gedachten door mijn hoofd", aldus Singh. "Een gebed voor iedereen die getroffen is door dit pijnlijke nieuws."

Bron: Telegraaf