Snap
  • Baby
  • Mama
  • verlof
  • werken

Ik wil nie-ie-iet

Mag ik ook thuisblijven?
5 jaar geleden

Ik ben nu sinds begin december weer aan het werk en zou het ook heerlijk vinden om thuis te blijven met mijn kids. Maar toch merk ik dat ik op mijn werk een ander deel van mijn hersenen moet aanspreken haha en dat geeft een heel ander soort energie. Ik werk 3 dagen en vind mijn werk leuk, ooit hoop ik dat 2 dagen misschien zou kunnen? Maar voor nu houd ik het bij 3. Eventueel zou je met ouderschapsverlof kunnen uittesten hoe het is om bijvoorbeeld na he bevalling 1 of 2 dagen maar te werken? Groet: lifewithsunnydays

5 jaar geleden

Ondanks ons grote en drukke gezin was ik mijn verlof zo zat, dat ik het liefst 6 weken na de bevalling weer wilde gaan werken. Dat thuis zitten en rondlummelen is niets voor mij. Begrijp me goed, ik houd van al mijn kinderen, ik kleur en knutsel met ze, help het station opbouwen en nu met de sneeuw trek ik steeds 2 sleetjes de hoogte in, waar dan een kleintje en een grotere mee naar beneden roetsen en dat rouleert, want nr 5 wil ook, maar die trekt de slee zelf omhoog en dan mag de 3e alleen op de slee en hebben de twee oudsten een kleine bij zich. Dat is reuze leuk en ik maak tussendoor leuke foto's, maar als ze 's-avonds op bed liggen streep ik weer een dag af. Maar ieder moet zijn/haar hart volgen. Geniet van je kindje.

6 jaar geleden

Zo herkenbaar! Ik genoot er ook intens van! Zeker toen de kleine man er eenmaal was. Ik wilde echt niet meer terug. Helaas is dat financieel voor ons niet haalbaar. Maar anders was ik zeker thuisgebleven! Ik zag er alleen zo tegenop om weer te beginnen dat ik eens goed heb nagedacht of ik wel op m’n plek zat. Uiteindelijk tijdens m’n verlof intern gesolliciteerd op een andere locatie (ik werk in de kinderopvang) en na mijn verlof kon ik daar gelijk beginnen. Nu ben ik ontzettend blij dat ik deze overstap gemaakt heb en heb ik het echt naar m’n zin en was de stap om weer te werken na m’n verlof helemaal niet zo erg als ik dacht.

6 jaar geleden

Herken het gevoel wel een beetje. Mijn verhaal is iets anders. Ik kreeg namelijk een week voordat ik weer aan het werk zou gaan na mijn verlof dat ik niet meer al mijn uren op 1 locatie kon maken. ( werk in de kinderopvang) Dit zou betekenen dat ik van de 3 dagen de helft op verschillende locaties zou moeten werken. Ik baalde want dit was echt niet het plaatje wat ik voor ogen had. Niet de vaste dagen voor mijn dochtertje thuis zijn... Had geen mogelijkheid om te stoppen met werken want ik heb geen partner. Inkomen moest binnen komen. De 1e maand viel het mee omdat er aan aantal collega's nog vrij waren. De 2e maand was zwaar. Veel locaties, onregelmatigheden. Pff. Toen heb ik wel eens gedacht: zal ik ergens anders gaan werken? Op mijn vader locatie had ik ook steeds minder een fijne klik met collega's. 2 weken later kreeg ik een leuk mailtje. Ik zou gebeld worden door een andere locatiemanager. Daar was namelijk een plekje vrijgekomen. Ik werk nu bijna een jaar op mijn " nieuwe" locatie en het bevalt zo goed!! Zelfde organisatie maar een ander team die fijn werkt. En ik me gelijk op mijn gemak voelde, mijn eigen plekje kon vinden en maken. Als het bij jullie financieel kan zou ik eens,kijken hoe bijvoorbeeld 2 dagen werk bevalt. Niet helemaal thuis maar wel het grootste gedeelte. van de week. . Helemaal stoppen met werken zou voor mij niks zijn. ( en kan financieel helemaal niet) Maar stel dat ik 30 miljoen win zou ik niet meer blijven werken wat ik nu doe. Denk aan iets van een eigen winkeltje ofzo. En dan 2 dagen. Want helemaal thuis zijn , zou ik gek van mezelf worden.