{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ik houd van ritme

Toen Hayley net was geboren, was het even zoeken: een ritme, dat ritme veranderde vaak. Lees hier de hele blog van Elise over haar ritme.

Afbeelding blog 'Ik houd van ritme' Achtergrond blur afbeelding
Toen Hayley net was geboren, was het even zoeken: een ritme. Baby's draaien dag en nacht meestal om in het begin. Overdag slapen ze veel en 's nachts zijn ze veel wakker, Hayley in ieder geval. Na een aantal maanden sliep Hayley door en had haar vaste momenten om te slapen en te eten. Er begon een ritme te ontstaan. Ik schreef op wat haar schema was overdag, makkelijk om bij te houden, vooral bij een baby, want die moeten heel vaak eten!

Een vast ritme!

Dat ritme veranderde vaak, maar dat is ook wel logisch. Nu hebben we al een tijd een heel vast ritme. 07:00 uur: opstaan en ontbijten 08:00- 09:30 tv kijken 10:00-12:00 douchen, aankleden en spelen 12:00 uur: lunchen 14:00 uur: lekker tussendoortje 16:00 uur: gezond tussendoortje 17:30 uur: avondeten 19:00 uur: tandenpoetsen en naar bed Dit schema hebben we al heel lang. Het zorgt voor duidelijkheid en ze weet wat er gaat gebeuren op een dag. Dat vind ik heel belangrijk. Het zorgt op een 1 of andere manier voor rust. Voor ons hele gezin. Zelfs de hond past zich aan, aan het ritme. Zodra zij naar bed gaat, nestelt hij zich op de bank voor een dutje. Van de week mocht Hayley wat langer opblijven, want mijn man heeft vakantie. Maar nee om 19:15 uur wilde ze persé naar bed. Ook zij hecht waarde aan een ritme! Hoe belangrijk vind jij een ritme? Heb jij ook een vast eet/speel schema overdag?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je