{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ik heb spijt van mijn baby

Ik ben een vreselijke mama

Afbeelding blog 'Ik heb spijt van mijn baby'

Ik val met de deur in huis. Ik vraag me af waarom ik zo graag een baby wilde. Ik denk en maal en denk. En ik kom tot de conclusie: ik heb spijt van kinderen. Dit durf ik aan niemand uit te spreken. Ik durf het eigenlijk ook niet te denken … Maar ik kan er niet omheen. Vurig hoop ik dat dit gevoel verandert, maar ik ben zo bang dat het blijft. Ladies, eerlijk zeggen. Hebben jullie dit ook gehad? Ik bedoel niet dat je eventjes geen zin hebt om een poepluier te verschonen. Maar een diep verlangen naar geen baby om je heen. Eigenlijk gewoon een gevoel dat je je kindje het liefste weg hebt. Naar oma bijvoorbeeld. Ik heb geen drang om te knuffelen of spelen. Ik ben echt niet depressief of zo. Ik wil gewoon naar vriendinnen, mijn eigen muziek luisteren, tot laat tafelen en wijntjes drinken. Als oma baby X terugbrengt, voel ik teleurstelling in plaats van blijdschap. In de tussentijd heb ik hem ook niet gemist. Ik vind baby X ronduit lastig en stiekem ook irritant. Ow, ik wilde zo graag dat dit anders was. Met tegenzin doe ik hem in bad. Weer een uur verspilt van mijn dag, van mijn kostbare 24 uur. Ik heb geen zin om bezig te zijn met poepluiers, billenzalf en bruinebonen-potjes. Maar voordat baby X was geboren, keek ik hier juist naar uit. Potverdikke, ik verlangde ernaar. En waar is dit gevoel gebleven? Waar is het heen? Misschien is het me allemaal tegengevallen en heb ik dit omgezet naar een verlangen naar vroeger. En heb ik dat weer omgezet naar spijt. Ik heb eigenlijk nog nooit van een moeder gehoord die spijt heeft. Een baby is altijd voor iedere vrouw het mooiste wat haar is overkomen. Met geen woorden te omschrijven. Een wonder. Magisch. Voor mij alles behalve. Ik ben een slechte moeder. En voel ik me daar schuldig over? Nee, eigenlijk niet. Want dat zou betekenen dat ik veel voel voor baby X en dat lijkt niet het geval. Ben ik een vreselijke moeder? Of moet dit nog groeien? Is er schaamte? Ja, zeker! Ik ben waarschijnlijk de enige in Nederland met deze gevoelens. Want welke moeder is haar baby liever kwijt dan rijk?!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je