Snap
  • Baby
  • Mama
  • peuter
  • help
  • puber
  • fases

Ik heb een miniatuur puber in huis

Mijn peuterpuber

Er zijn van die dagen dat ik hem wel achter het behang kan plakken.. Mijn 2 jarige peuterpuber die alles al denkt te weten.

Zijn meest gebruikte woordjes op dit moment zijn NEE en MIJ. Ooohh dan vergeet ik nog het woord ZELF DOEN.

Hij probeert me vreselijk uit.. Lloyd ga je brood eten. "NEE Lloyd wil snoep. En als ik dan even in de keuken aan het rommelen ben en weer terug ga naar de woonkamer zie ik zijn boterham tegen de tv aangeplakt.. Lloyd waarom heb jij je brood niet op? Bing moet ook een broodje eten.. Ja welkom in mijn leven..

Ik breng mijn peuterpuber naar bed. Ik kus hem en ik hoor hem boven de boel verbouwen. Ik probeer rustig te blijven en ik loop naar boven. Ik stop hem weer in kus hem en ik loop weg.. Nou nog geen 2 minuten later hoor ik een knal tegen de deur aan ik loop naar boven Lloyd jij gaat nu slapen!! "NEE"  zegt hij waarop ik zeg moet mama papa even halen zodat jij gaat slapen?? Waarop hij zegt "papa werken". Nou daar stond ik dan.. met mijn kind van 2 die me even uitlult.. wat stom ook dat ik over papa begin.. maar goed papa is toch de strengere ouder... En op de een of andere manier heeft Lloyd daar wel respect voor.. Ik loop naar beneden en ik hoor Lloyd nog zeggen mama beetje koekkoek.

Mijn peuter is als een blender zonder deksel als ik even niet kijk is heel ons huis ontploft.

Ik heb door heel ons huis de deurklinken omhoog, traphekjes en een sleutel in de deur van de snoepkast.. het maakt allemaal niks uit hij bedenkt overal wat op...

Als ik de woonkamer deur dicht doe omdat ik even zijn broertje naar bed breng.. pakt hij de stokke stoel schuift hem naar de deur gaat staan en zorgt dat de deur open gaat. Hij pakt een speelgoed bak kiept hem om zet hem voor het traprekje en hij staat binnen 1 minuut naast me in de slaapkamer..

Maar als ik zie hoe lief hij kan zijn voor zijn broertje.. als ik weer eens in een blokje lego trap en auw roep hij me een kus komt geven.. Hoe erg ik hem mis als hij weg is of ligt te slapen.. Hoe moeilijk deze fase soms ook is... wat hou ik van dat mannetje. Hebben jullie tips om het wat gemakkelijker te maken met een peuterpuber?

3 jaar geleden

Bij ons hielp voor het slapen.... nou ja in bed blijven 😅een sam de schaap wekker. Oogjes dicht was in bed en als Sam de oogjes open had mocht hij eruit. Bij mijn dochter heeft het heel wat trap op en af gekost. Dan weer dorst, plassen, buikpijn, naar gedroomd ( kind ligt net 5 minuten in bed)😇🤣. En ga zo maar door. En ook zo ondernemend en alles zelf doen. Vermoeiend ja echt. Achter het behang plakken absoluut. Maar als je ze dan eindelijk ziet slapen zijn het weer onze schatjes. Duidelijkheid en rust werkte voor mijn dochter het beste. En bij ons hielp het als we zeiden Nee is ook een antwoord ook al is dat niet wat jij wil horen. En het is idd een fase en ooit komt het goed. En ondertussen genieten want het gaat echt zo hard. Die van mij zijn inmiddels tiener en die hebben weer hun eigen rituelen.