Snap
  • Baby

Ik ben nu eenmaal mama.

Het eerste woordje van je kleintje. Wat was ik blij dat dit woordje mama was.

Mama,

Ik weet nog hoe trots en hoe blij ik was toen mijn zoon voor het eerst mama zei. Ik zwichtte en werd helemaal week van binnen. Wat is het toch mooi om mama genoemd te worden.

Ik wist niet beter. Mijn zoon is nu bijna drie jaar oud en het aantal keren dat ik nu per dag het woord "mama" hoor is op een a4 niet meer bij te houden. Turven heb ik, na streepje nummer vijftig, achterwege gelaten en de pogingen om het naar papa op te schuiven zijn mislukt. Ik ben nu eenmaal mama.

Vanmorgen vroeg hoorde ik het weer. Maar dit keer was het mijn dochter die mij zo noemde. Haar eerste keer en ik smolt. Ik zwichtte en werd weer helemaal week van binnen. Dit gevoel duurde echter maar welgeteld vijf seconden…

“Och god, nu zijn het er twee..”

7 jaar geleden

Mijn man vindt het ook echt niet leuk dat we twee mamakindjes hebben. Hij doet hard zijn best, maar ze blijven allebei naar mij trekken.

7 jaar geleden

Ik hoop dat het je gaat lukken! ;) Hoewel ik er stiekem toch nog van geniet om mama genoemd te worden ^^

7 jaar geleden

Oke.. ik heb zojuist tegen mijn vriend gezegd dat onze baby (die in de maak is, maar vertraagd) als eerst papa gaat leren zonder hem enige uitleg te geven. "Papa klinkt zo mooi".