{{ message.message }}
{{ button.text }}

iieewww... wat was dat pijnlijk!

Echt pijnlijk. Wanneer ze de tepel goed vast had kon ik weer rustig ademen. Op een moment zelfs scheurtjes in de tepels, tot bloedens toe.

Afbeelding blog 'iieewww... wat was dat pijnlijk!'
Borstvoeding, wat heb ik me daarop verkeken! ik dacht, dat doe ik wel even. Lekker veel intieme momentjes met je kleintje! Nou, daar kwam ik snel van terug. Vooral in het begin als je kindje 7 voedingen per dag krijgt ben je bijna de hele dag bezig met voeden. Omdat je tepels het niet gewend zijn begon het al snel pijn te doen. Nu had ik ook nog de tegenslag dat mijn bevalling niet gladjes verlopen was en ik geen goede melkproductie had waardoor ik de kleine nog vaker aan moest leggen. Wat was dat slopend! En dan het moment van het aanleggen.... kromme tenen, dat kreeg ik ervan. Echt pijnlijk. Pas wanneer ze de tepel goed vast had kon ik weer rustig ademen. Op een bepaald moment zelfs scheurtjes in de tepels, tot bloedens toe. Gelukkig bestaan er allerlei zaken die je tepels er zo goed mogelijk doorheen helpen. Uiteindelijk ben ik na 8 weken borstvoeding toch maar gestopt. Het werd me teveel. 45 minuten bezig met voeden, dan boeren en vervolgens nog iedere borst afkolven. Ik was 1,5 uur bezig en die kleine dronk iedere 3 uur! Zo had ik echt geen tijd meer voor mezelf. Ik voelde me wel wat schuldig toen ik besloot over te gaan op flesvoeding, maar was tegelijk ook opgelucht. Nu zijn we weer 8 weken verder nadat ik gestopt ben met borstvoeding en ben alleen maar blij dat ik het toch zo lang heb volgehouden. Bij een volgende zou ik het zeker weer proberen en dan hopen dat het beter loopt.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je