Snap
  • Baby
  • Voeding
  • borstvoeding
  • pijnlijk
  • momentjes
  • verlopen
  • afkolven
  • gestopt

iieewww... wat was dat pijnlijk!

Echt pijnlijk. Wanneer ze de tepel goed vast had kon ik weer rustig ademen. Op een moment zelfs scheurtjes in de tepels, tot bloedens toe.

Borstvoeding, wat heb ik me daarop verkeken! ik dacht, dat doe ik wel even. Lekker veel intieme momentjes met je kleintje! Nou, daar kwam ik snel van terug. Vooral in het begin als je kindje 7 voedingen per dag krijgt ben je bijna de hele dag bezig met voeden.

Omdat je tepels het niet gewend zijn begon het al snel pijn te doen. Nu had ik ook nog de tegenslag dat mijn bevalling niet gladjes verlopen was en ik geen goede melkproductie had waardoor ik de kleine nog vaker aan moest leggen. Wat was dat slopend! En dan het moment van het aanleggen.... kromme tenen, dat kreeg ik ervan.

Echt pijnlijk. Pas wanneer ze de tepel goed vast had kon ik weer rustig ademen. Op een bepaald moment zelfs scheurtjes in de tepels, tot bloedens toe. Gelukkig bestaan er allerlei zaken die je tepels er zo goed mogelijk doorheen helpen.

Uiteindelijk ben ik na 8 weken borstvoeding toch maar gestopt. Het werd me teveel. 45 minuten bezig met voeden, dan boeren en vervolgens nog iedere borst afkolven. Ik was 1,5 uur bezig en die kleine dronk iedere 3 uur! Zo had ik echt geen tijd meer voor mezelf. Ik voelde me wel wat schuldig toen ik besloot over te gaan op flesvoeding, maar was tegelijk ook opgelucht.

Nu zijn we weer 8 weken verder nadat ik gestopt ben met borstvoeding en ben alleen maar blij dat ik het toch zo lang heb volgehouden. Bij een volgende zou ik het zeker weer proberen en dan hopen dat het beter loopt.

8 jaar geleden

ik ken dat ik had dat ook in het begin maar ik zette het gewoon door.. Ik moest en zou dat doen(wegens omstandigheden)Alleen had ik dan geen scheurtjes in mijn tepels enzo.. Het kolven vond ik het moeilijkste dat vergat ik nog wel eens.. Maar ik heb het een half jaar geloof ik vol gehouden en ik ben blij dat ik het door gezet heb ;-) maar ik heb miss wel een tip voor je voor de volgende x.. Ik heb uit voorzorg tepelhoedjes gekocht en ik kan je vertellen ideaal ( vandaar ook geen gescheurde tepels enzo;-) ).. ook omdat de overgang daarna naar fles makkelijker is voor de kleine ;-) Het aller moeilijkste aan borstvoeding vond ik als ik weg was en ik in het openbaar moest voeden daar moest ik erg aan wennen..

11 jaar geleden

Je mag ontzettend trost zijn hoor! In die periode heeft de kleine toch nog kunnen meegenieten van de borstvoeding! Ik heb bij mijn eerste zoon 2 weken (3,5 week te vroeg geboren) en bij de tweede 3 weken borstvoeding kunnen geven. Omdat ik simpelweg niet genoeg voeding had (ook begeleiding gehad van een lactatiedeskundige). Het zijn beide twee gezonde jongens die nooit ziek zijn, dus het gaat niet altijd op dat kinderen die "snel" aan de kv gaan altijd vaker ziek zijn. ;-) Wat ik in die periode erg moeilijk vond, is dat ik vooral werd "aangevallen" door andere moeders dat ik geen borstvoeding kon geven. Kv of Bv blijft denk ik altijd een enorme discussie. Het belangrijkste daarin is dat we allemaal moeten bedenken dat t iedere moeder het beste met haar kind voor heeft, of ze nou kv of bv geeft. Als moeder en kind het goed maken, gezond zijn en goed in hun vel zitten is dat het allerbelangrijkste! Geniet lekker van de periode samen, voor je het weet zijn ze groot ;-)

11 jaar geleden

Na het lezen van de reacties zie ik merk ik dst de meningen toch heel dicht bij elkaar liggen en ook het begrip gelukkig ik vind dat je trots op jdzelf mag zijn dat je het toch nog 6 volle weken hebt volgehouden. Dus een applausje voor jezelf. Als je voor t errst de borst geeft weet je nog niet echt wat je kan verwachten en iedereen ervaart het anders. Tegenwoordig hoor je vaak dat de kv dezelfde samenstelling heeft als bv maar ik denk zelf dat het niet hetzelfde effect heeft. 5 jaar geleden beviel ik van mijn dochter en nu ben ik in december bevaallen van mijn zoontje. Bij mijn dochter kreeg ik al na een paar dagen last van mijn tepels en ik kreeg van mijn kraamverzorgster een tubetje bepanthen wat mij zeer goed hielp ik heb toen ool kapotte tepels gehad en moest ook tussendoor afkolven omdat ik heel veel melkproductie had en hoe meer er aan die tepel wordt gezogen hoe sneller het pijn geaat doen. Il heb tot tranen aan toe vooral midden in de nacht de borst gegeven maar de creme wat koude compressen en dat gaf erkoeling hielpen uiteindelijk ik bleef doorzetten en binnen 2 weken nergens meer last van en ik merkte dat mijn dochter elke maand meer dan een kilo aankwam en ze werd alleen snotterig en koortsig als haar tandjes doorkwamen ( dat begin al bij4,5 mndn ) maar verder eerste vier jaar zo goed als nooit ziek en andere kids om ons heen kregen na een halve dag of na een paar dagen al kv en meekte dat die altijd ziek zwak en misselijk waren. Als je de eerte 6 weken bv geeft is de basis al binnen. En moedermelk verandert ook om de zoveel tijd van samenstelling. Nu geef ik weer bv en hoewel me kleine mannetje veel last heeft van krampjes wilt hij beel eten en daar ben ik blij om want zo wordt ie alleen maar sterker. Larissa ke hebt het heel goed gedaan veel vrouwen stoppen er al mee voordat ze begonnen zijn ofndoen de moeite niet maar kan me voorstellen dat het slopend is vergr veel energie en wilskracht. Ik zou zeggen geniet lekker van je kleintje en heel veel geluk toegewenst.

11 jaar geleden

Ons eerste kind was prematuur en kon niet uit de borst drinken ik heb ruim 6 maanden elke voeding gekolfd. De eerste 3 maanden moest ik dit in de zonde spuiten en daarna om de 3 uur een fles. Je kon mij na dit half jaar opvegen maar ik vond het de moeite waard. Borstvoeding is het enige wat niemand anders je kindje kan geven. Bij ons 2e kind heb ik ook een half jaar borstvoeding gegeven dit ging heel goed. Al bij de eerste voeding nog geen half uur naar de bevalling hapte hij gelijk goed. De eerste maand is even doorbijten omdat het gevoelig is en je niet altijd goed aanlegt. maar de aanhouder wint(in mijn geval dan) Ik kan me voor stellen als je de kloven in je tepels hebt zitten dat het gewoon niet te doen is. Maar het heeft wel met het aanleggen te maken. Met 5 maanden begon mijn voeding terug te lopen, ik vond het verschrikkelijk, ik heb er zelfs om zitten janken. Wat heb ik genoten van die periode.