{{ message.message }}
{{ button.text }}

Iets waar mensen zich voor schamen?

Iets waar mensen zich voor schamen?

Afbeelding blog 'Iets waar mensen zich voor schamen?'

Dit is me eerste blog,

Ik ben totaal niet van het verhalen schrijven maar hier loop ik als moeder toch echt tegenaan en wil het gewoon de wereld in brengen dat het niet iets is om voor te schamen.

Inmiddels is mijn zoontje nu 7 weken oud, en de pittigste periode ligt volgens mij achter me. En over die tijd wil ik het even over hebben.

Toen ik zwanger was, zei iedereen hoe geweldig het is als de baby er is en je helemaal verliefd bent en op een ‘roze’ wolk zit.

Dat idee had ik zo erg in me hoofd dat het me vies tegen viel.

De eerste week is het genieten, je hebt hulp en de baby is zoet. Maar daarna moet je het zelf doen, en ik dacht dat doe je wel even, zoals iedereen het had gezegd.

Maar wat een domper, niet wetend wat ik moest doen en totaal niet van kon genieten.

Mijn zoon huilde veel, heel veel last van krampjes en gewoon heel veel krijsen zonder dat ik hem stil kon krijgen. Met handen in me haar en tranen over me wangen wist ik niet meer wat ik moest doen. Bij de dokter geweest maar niks kunnen vinden, en ik snapte het niet want het moest toch genieten zijn? Het consultatiebureau zei ja duurt 3 maanden je moet er doorheen.

En ik als beginnend moeder snapte er niks van, en dacht 3 maanden? Dat hou ik echt niet vol. En telkens vroeg ik me af, waarom heeft nooit iemand hier wat over gezegd tegen mij, en ik het nu vertel ik nog steeds niet de bevestiging krijg dat het bij andere ook zo moeilijk en naar mij idee zwaar is.

En ik snapte het niet, dat genieten en die ‘roze’ wolk! Waar was die van mij? Is het zo raar dat ik het niet heb, waarom heeft iedereen het zo over het genieten terwijl ik dat niet kon. 

Ik heb me totaal vergist in het hebben van een baby, en ik vind het oprecht jammer dat niemand dit ooit tegen mij verteld hebt. Dat als je een baby hebt je niet op die ‘roze’ wolk zit.

Het is aanpoten, en oplossingen zoeken, die jezelf moet ondervinden.

Ik schaamde me ervoor dat ik me zo voelde en durfde het aan niemand te delen omdat niemand mij dit verteld had.

Daarom schrijf ik dit, omdat het mij zo is tegen gevallen. En dat niet bij iedereen die ‘roze’ wolk aanwezig is.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je