{{ message.message }}
{{ button.text }}

Iets te enthousiast met babytaal

Onze dochter zit in een fase waarin ze steeds meer gaat begrijpen en imiteren.

Afbeelding blog 'Iets te enthousiast met babytaal'

Onze dochter zit in een fase waarin ze steeds meer gaat begrijpen en imiteren. Als ik in mijn handen klap, begint zij ook volop te klappen. Vraagt papa haar om de “handjes omhoog” te doen dan doet ze dat met een grote lach op haar gezicht. Ook het zwaaien behoort tot die nieuw verworven vaardigheden. Dat zorgt voor veel plezier hier in huis. Bij het naar bed brengen hebben we er een vast ritueel van gemaakt. Onder een luid “dag-dag” van mama en een “da-da” van dochterlief wordt naar alles en iedereen gezwaaid. Zwaaien naar papa, naar mama, naar de tuin, naar zichzelf in de spiegel. En ook naar beer, olifant en het trekpoppetje boven haar bed.

Papa en mama gaan er volop in mee. Soms iets té enthousiast. Ik betrap mezelf al een paar keer op een hoge stem en een supervrolijk “dag-dag” tegen klanten of andere zakelijke contacten. De laatste keer was aan de telefoon, mijn fanatieke gezwaai werd (gelukkig?) niet gezien! Ik moet er wel om lachen, zo zorgt die kleine meid voor een vrolijke noot, ook als ze er niet is.

En het maakt mij nieuwsgierig naar andere mama’s, oma’s of tantes. Betrap jij jezelf wel eens op onbedoelde babytaal terwijl je tegen een collega praat? Of wat voor soortgelijke, grappige of juist genante, situaties maak jij mee?

Maud Ties werkt als intuïtief coach, mama coach en kinderfluisteraar. Daarnaast werkt ze met zwangere vrouwen. Zij willen hun intuïtie inzetten om in hun kracht te gaan staan, in contact te komen met zichzelf, hun lijf en hun kind.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je