{{ message.message }}
{{ button.text }}

Identification for the Lord

Afbeelding blog 'Identification for the Lord' Achtergrond blur afbeelding

Onlangs werd mijn prachtige metekindje opgenomen in het Christendom en werd ze geïdentificeerd als nieuw kind van de Heer.
Als complete nitwit wat betreft het Christendom en al haar aspecten en het complete ontkennen van alles wat betrekking heeft tot de Heer, was het dopen van een kindje een ware opdracht. Eén die ik met volle overtuiging meemaakte en waar ik het volle respect voor heb, dat wel..

Ik maak nooit een kruisteken, zeg geen weesgegroetjes, neem geen hostie, kortom, ik ben een echte heiden, zoals mijn lieve vriendin tegen de priester zei net voor het doopsel :) ware het wel met het nodige respect van mijn absolute atheïsme. Zij respecteert mijn overtuigingen, ik respecteer hun geloof...

De ouders van M. zijn kerkgangers en ware christenen en aangezien zij vrienden zijn die wij aanzien als familie heb ik alles met het nodige respect voor hun geloof meegemaakt en in de mate van het mogelijke mee beleeft.
Gelukkig stond mijn prachtige echtgenoot (welke ik dus niet kerkelijk gehuwd heb) mij bij om me duidelijk te maken welke aspecten ik kon meedoen en bij welke ik best op mijn poep bleef zitten in de kerk. Waarvoor dank aan mijn prachtige wederhelft.


Nu, ik ben naar een christelijke school gegaan tot mijn 12de, ik ben gedoopt, heb mijn Eerste Communie meegemaakt, maar toen het tijd was voor de Plechtige Communie heb ik vriendelijk bedankt.


Alleszins, verder over het doopsel. Het blijft wel een prachtig gebeuren. Een naamgeving, zodat God M. kan opnemen tussen zijn kinderen, het doopsel zelf, de zalving. Het is een prachtig gebeuren voor diegenen die er daadwerkelijk ook in geloven en zo hun kind beschermen tegen het kwade in de wereld en hun kind de hand van God laten toereiken.
Er zijn maar al te veel mensen die hun kinderen laten dopen en vanalles verklaren in de kerk, maar uiteindelijk geen van die zaken daadwerkelijk uitvoeren. Naar de kerk gaan, het kind onderrichten in de leer van God, etc. Beetje hypocriet mijn inziens, maar soit, een dagdagelijks gebeuren vrees ik...
Alleszins, M. krijgt alles mee wat ze nodig heeft..een meter die haar verzorging, steun, vriendschap en liefde biedt en een peter (priester R., een ware priester) die haar het Christelijke aspect kan meegeven, samen met de ouders.


Een mooiere combinatie kan er niet zijn.


Het fijne aan al dit is dat een heiden zoals mezelf ook kan opgenomen worden in een volledige familie ouders, grootouders, zussen, broers, zelfs peter priester zonder dat dit een probleem hoort te zijn. Er wordt gediscussieerd over het geloof, het gebrek aan geloof, andere levenskwesties, zonder enig gebrek aan respect voor de tegenpartij.


Uiteindelijk heb ik ook een tekst geschreven om voor te lezen in de kerk en zelf een gedichtje dat blijkbaar toch enige ontroering met zich meebracht waarin de verschillen naar buiten kwamen, maar ook de gelijkenissen in die verschillen. Ook ik geloof in engelen, zijnde het wel levende en overledene personen in ons leven, maar wat is het verschil?  

Alleszins, M. is gedoopt, we hebben een prachtige dag beleefd, ik ben niet opgegaan in vlammen toen ik de kerk betrad, de zon scheen, de ijstaart was superlekker, de kids hebben de beste tijd beleefd (samen met onze vrienden hebben we er 7 :), een superleuke bedoening dus) en we hebben de avond afgesloten met zeer diepe, zware gesprekken over het geloof, tot we beseften dat het ondertussen reeds de volgende dag was en we wijselijk naar huis vertrokken.

Tot zover mijn relaas...till next time ;)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je