Snap
  • Baby
  • kind
  • slapen
  • leren
  • weken
  • slaaptraining
  • zelf
  • Tweede
  • 12

Hulp bij zelf leren slapen. (TIPS GEVRAAGD)

Zelf leren slapen van een tweede kind
5 jaar geleden

Ik kan op dit moment zeggen dat ik mij volgens mij voor niks heb druk gemaakt. Afgelopen zondag was mijn man thuis en heeft hij zich 'bezig gehouden' met de oudste. Toen hetzelfde geprobeerd bij mij dochter als wat ik toen bij mijn zoon deed. Merkte na zo'n 20 minuten naast haar gezeten te hebben en geshhhhht, dat ze onrustig bleef. Toen bij haar weg gegaan even laten huilen, nog even terug geweest, aai over de bol en ze is zelf in slaap gevallen. En eigenlijk sindsdien slaapt ze zelf in.. Voel me een beetje som hoe druk ik mezelf erom heb gemaakt. En wat ze altijd zeggen klopt ook wel, bij de tweede heb je de signalen toch wel wat beter door ?

5 jaar geleden

Mijn zoon en dochter hebben gelukkig vanaf het eerste moment ook in hun eigen ledikant geslapen. Maar vielen altijd bij mij op de arm in slaap, en met mijn pink in hun mond. Ik kan op dit moment zeggen dat ik mij volgens mij voor niks heb druk gemaakt. Afgelopen zondag was mijn man thuis en heeft hij zich 'bezig gehouden' met de oudste. Toen hetzelfde geprobeerd bij mij dochter als wat ik toen bij mijn zoon deed. Merkte na zo'n 20 minuten naast haar gezeten te hebben en geshhhhht, dat ze onrustig bleef. Toen bij haar weg gegaan even laten huilen, nog even terug geweest, aai over de bol en ze is zelf in slaap gevallen. En eigenlijk sindsdien slaapt ze zelf in.. Voel me een beetje som hoe druk ik mezelf erom heb gemaakt. En wat ze altijd zeggen klopt ook wel, bij de tweede heb je de signalen toch wel wat beter door ?

5 jaar geleden

Als ze toevallig in het ziekenhuis hebben gelegen, mijn nichtje heeft een soort mobiel voor haar kindjes gekocht waar een soort van stofzuiger geluid uit komt. Dat was wat ze in het ziekenhuis steeds om zich heen hadden en daar worden ze juist rustig van. Ik zette vaak het muziekje van de babyfoon aan. De oudste word nu bij a 10 en als hij echt niet kan slapen zet hij de radio zachtjes aan.

5 jaar geleden

Oei, hier lagen ze vanaf dag 1 in hun eigen bed, dus dat heb ik ze niet moeten leren. Misschien gewoon proberen op bed te leggen en boven opruimen ofzo? Dat ze hoort dat je in de buurt bent? Anders zolang ze klein is het eerst met de kinderwagen proberen? De oudste slaapt misschien nog in de middag, dat je het dan probeert hoe je het bij de oudste deed? Geen een kind is hetzelfde, misschien slaapt ze eerder als je het gewoon probeert. Mijn oudste hebben we veel in de wipstoel in slaap gewipperd. Enigste teken dat ze moe zijn was hier in de ogen wrijven. Heb 2 stuiterballen, die worden gewoon drukker en gaan zo over de vermoeidheid heen.