{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hulp bij zelf leren slapen. (TIPS GEVRAAGD)

Zelf leren slapen van een tweede kind

Afbeelding blog 'Hulp bij zelf leren slapen. (TIPS GEVRAAGD)'

Even een ander berichtje tussen door, het verdere verloop van mijn tweede zwangerschap en de bevalling met complicaties komt snel online.. Met heb een brandende vraag aan jullie...

Mijn dochter is nu bijna 10 weken, momenteel valt ze altijd op mijn arm of in de draagzak-/doek in slaap. Als ze op mijn arm ligt dan met mijn pink in haar mond (speenweigeraar). Dit was bij mijn zoontje precies hetzelfde.
Van 12 weken ben ik begonnen met hem zelf in bedje te leren laten slapen. Dit heb ik met de volgende methode gedaan:
- Vast ritueel aangehouden (wakker, voeding, spelen, zelf spelen en naar bed (liedje zingen, kus en in bed leggen)
- De eerste keren ben ik naast zijn bedje gaan zitten met mijn hand op zijn schouder en heb ik hem in slaap 'gesust'. Door continu shhhh shhh shhhh vol te houden.
- Als hij dan stil heb ik mijn hand weghaalt maar ben door gegaan met de shhhh
- sliep hij ben ik langzaam uit de kamer gegaan
- was hij binnen 1,5uur weer wakker herhaalde ik de shhh opnieuw
- Na 1,5uur begon ik weer van voor af aan

Wat ik nog weet werkte dit heel goed, volgens mij had hij in 2 dagen geleerd om zelf in slaap te vallen... Wel met wat huilen, maar merkte dat mijn zoontje +/- 5 minuten nodig had om zich in slaap te huilen, deed hij tot ongeveer 1 jaar oud.

Maar ja nu een tweede, hoe hebben jullie dit aangepakt.
Als de kleine meid 12 weken is, heeft mijn zoon geen opvang meer bij de gastouder i.v.m. de vakantie. Maar nu dacht ik daar eerder mee te beginnen, maar komen allerlei afspraken tussen door. En belangrijk ik bij bovenstaande methode, om een week 'vrij' te plannen om de methode toe te passen. Maar ja dat wordt toch lastiger met een tweede...

Hebben jullie tips voor mij, hoe hebben jullie dit aangepakt.
Ik merkte en merk nu weer, dat ik dit heel lastig vind en erg onzeker wordt van deze fase, want ja slaapsignalen herkennen?!?!? (wat heb ik mezelf vorige keer daar een slechte moeder over gevoeld) Maar weet nog wel dat ze zoveel vrijheid terug krijgt op het moment dat zo'n kleintje lekker zelf in slaap kan vallen...

Dus brand graag los, hoe jullie dit hebben aangepakt bij een tweede....Edit : Ik kan op dit moment zeggen dat ik mij volgens mij voor niks heb druk gemaakt.

Afgelopen zondag was mijn man thuis en heeft hij zich 'bezig gehouden' met de oudste. Toen hetzelfde geprobeerd bij mij dochter als wat ik toen bij mijn zoon deed. Merkte na zo'n 20 minuten naast haar gezeten te hebben en geshhhhht, dat ze onrustig bleef. Toen bij haar weg gegaan even laten huilen, nog even terug geweest, aai over de bol en ze is zelf in slaap gevallen. En eigenlijk sindsdien slaapt ze zelf in.. Voel me een beetje som hoe druk ik mezelf erom heb gemaakt. En wat ze altijd zeggen klopt ook wel, bij de tweede heb je de signalen toch wel wat beter door 😁 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je