Snap
  • Baby
  • Gezond

huisdieren en baby's ?

Al het comentaar over mijn huisdieren en een baby in huis. Is het erg ja of nee?

toen mijn vrouw en ik aan kinderen dachten waren we in de wolken dus zo werd ik zwanger en zo had ik een dochter.

Toen ik mensen vertelde dat wij een kindje verwachten kreeg ik wat leuk dat jullie zwanger zijn! Maar chester dan? Ik zei steeds wat is er met chester? Jah kan die wel met kinderen aangezien chester toch best een grote kalf is en nog best druk is.

Ik zei best snel ik maar me meer zorgen om me katten (3 stuks) katten willen er vaak bij liggen en voelen zich snel aan de kant gezet dacht ik.

Tuurlijk had ik heus wel de angst dat chester (de hond dus) het niet zou accepteren maar aangezien chester wel met kinderen in aanraking is geweest door mijn werk als gastouder was mijn angst niet heel groot tuurlijk kan een hond altijd verkeerd reageren maar dat kan ik ook ;) 

Jah chester heeft een angst voor sommige kinderen en jah hij is vaak bang voor mannen maar nog zag ik geen kwaat want mijn moeder heeft mij altijd geleerd iedereen moet leren met elkaar omgaan en een hond kan je overal bij betrekken net als een kind die een broertje of zusje krijcht.

Dus tijdens de zwangerschap heeft chester veel bij me gelegen en rook altijd aan mijn buik dus toen de kleine geboren was en ik uit het ziekenhuis kwam rook hij weer aan me buik maar daar zat niks meer in :p dus ben ik op de bank gaan zitten met mijn vrouw en dochter en chester kwam heel vrolijk kijken en vond het prima, toen ik de kleine meid op schoot kreeg keek chester mij heel raar aan en wilde het liefst ook op schoot maar dat ging dus niet dus hup op de bank en snuffel maar een end weg en jah hij likte haar helemaal af en daarna kreeg ik een kus en vond hij het welletjes en ging weer naar bed.

Nu bijna drie maanden verder en dochter lief is hardstike gek op chester en op de katten die inmiddels haar ook geaccepteerd hebben en haar heel goed in de gaten houden. 

Tuurlijk laat ik haar niet alleen met de beesten want dat zal ondanks dat ze haar leuk vinden toch niet doen want ze blijven onvoorspelbaar maar laat haar elke dag wel ff knuffelen met chester en dat vind hij heerlijk ondanks dat ze schopt en haar handen nog nie zo goed ondercontrole heeft en daardoor soms haar handjes in zijn mond belanden vind hij het allemaal prima het liefst licht hij de heledag naast haar.

Dus ik vind dat huisdieren en baby's best samen kunnen als je er zelf maar vertrouwen in heb en ze de kans geeft elkaar te leren kennen :) 

9 jaar geleden

Jeetje annemiek das ook nie echt fijn gelukkig dat hij het wel eccepteerde voor hij ging. Hier licht een van de katten graag onder de kinderwagen en als ik nu met de hond ga lopen licht mevrouw heerlijk onder de wagen lui te zijn ;) mijn buren kijken hun ogen uit want laat echt vier beesten uit hier :) voor ik na de winkel ga kijk ik eerst onder de wagen of er geen kat licht :p hahaha Ik ben ook echt heel blij dat het zo goed gaat want jah ik ken ook de andere kant en dat is eht niet te doen.

9 jaar geleden

en vooral al ruim van te voren de dingen die veranderen gaan al veranderen :). Onze kat heeft helaas maar heel kort onze zoon meegemaakt. Hij was al ziek en het ging steeds slechter. We hebben hem thuis laten inslapen en een mooie plek in de tuin kunnen geven. Onze kat accepteerde trouwens wel onze zoon. Heeft geen moeite genomen om in de wandelwagen of ledikant te liggen maar heeft voor de geboorte wel in de box gelegen. Wat heerlijk dat jullie dieren zo goed omgaan met jullie dochter. Ik denk dat je gelijk heb, goed opletten en allemaal moeten jullie leren. Kind volwassenen en dieren.

9 jaar geleden

Ik hou mijn beesten altijd goed in de gaten want het zijn beesten. Mijn katten liggen graag bij der voetjes als ze slaapt maar zodra ze trappelt gaan ze weg zo heeft ze al een keer de staart van mijn zwarte poes vast gehad en die ging er heerlijk voor liggen ;) Mij is altijd verteld dat ik met mijn hond geen kinderen moes nemen of in de buurt van kinderen want het is een halve argentijnse dog maar aangezien mijn dog altijd met kinderen is geweest en nooit heeft gejaagt zoals een dog kan doen is hij ontzettend lief en net als kinderen moeten dieren het ook leren want dit is blijvend en dat kunnen ze goed begrijpen. Bij ons komt straks natuurlijk ook dat ze gaat kruipen en lopen en dan begin ik weer op nieuw met leren :) het houd je aan twee kanten bezig en jah heb dan tien paar ogen nodig ;) maar ik ben er ook groot mee geworden dus dan kan deze kleine het ook :) Maar ff terug op koeien! Wat leuk zeg :) beetje jammer dat me tuin daar te klein voor is ;)

9 jaar geleden

gevoel gevoel gevoel, ow en nog eens gevoel! Het moet goed voelen, hou het wel altijd in de gaten, ook al voelt het goed. Maar dat hoef ik vast niet uit te leggen. Toen mijn dochtertje een half jaar oud was had ik echt graag gewild dat we een dier hadden rondlopen. Maar verder dan de koeien en konijnen in de stallen komen we niet. Maar ze vind honden en katten ZOOOO leuk. Dat ik heel graag een dier in huis wil hebben. Nog eventjes wachten tot ze daar oud genoeg voor is. Want om nu aan een dier te beginnen vind ik niet verstandig, je moet het kennen en zijn signalen goed kunnen begrijpen. Met een nieuw dier in huis, weet je dat echt nog niet. Maar als je het dier goed genoeg kent, weet wanneer je moet opletten door zijn eigen signalen, zou het volgens mij gewoon moeten kunnen, en is opvoedkundig vaak ook nog verantwoord ook.