{{ message.message }}
{{ button.text }}

Huilende baby oppakken helpt!

Afbeelding blog 'Huilende baby oppakken helpt!' Achtergrond blur afbeelding

Ik ben een knuffelkont, ik geef het toe! Als mijn kleine jochie huilt en ik denk aan adviezen als: pak hem niet gelijk op, daar verwen je hem mee, breekt mij hart. Maar daar komt nu verandering ik! Ik ben erg blij met het lezen van de uitkomst van een nieuw onderzoek.

Japanse wetenschappers ontdekten dat wanneer je een huilende baby oppakt de hartslag verlaagt en de baby kalm en relaxed wordt. Ook is in het onderzoek bewezen dat je beter met je baby kunt rondlopen dan stilstaan, dit heeft een beter effect om de kleine gerust te stellen. Het is dus niet zo dat je je baby verwent, als je hem oppakt wanneer het huilt. Het schijnt zelfs dat het niet alleen voor mensen geldt, maar ook voor vele andere zoogdieren.

Lekker knuffelen is het antwoord en zowel jij als je baby worden hier happy van! Want knuffelen is niet alleen maar gewoon fijn, je maakt er ook nog oxytocine mee aan! En oxytocine  staat eigenlijk gewoon bekend als het gelukshormoon. Met het vrijkomen van dit hormoon voel je je niet alleen fijner, maar het verbeterd ook de sociale vaardigheden, pakt stress aan en stimuleert vertrouwen.

Het is toch wat bijzonders, die band tussen mama en baby!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je