{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hormoonverstorende stoffen

Vanavond besteedt Zembla aandacht aan hormoonverstorende stoffen in dagelijks gebruikte producten voor zwangeren, moeders, baby's en kleine kinderen...

Afbeelding blog 'Hormoonverstorende stoffen' Achtergrond blur afbeelding

Zojuist las ik op Twitter (dat gebruik ik voor mijn webshop) een Tweet waarin iets stond als "waarom worden zwangere vrouwen in Denemarken gewaarschuwd voor het gebruik van alledaagse producten met hormoonverstorende stoffen?"
Ik was toen direct benieuwd wat daarmee bedoeld werd en ging even zoeken op internet.

Ik las toen dat Zembla vanavond aandacht besteedt aan hormoonverstorende producten omdat deze schade kunnen toebrengen aan de ontwikkeling en gezondheid van een (ongeboren) baby. Klinkt logisch. Maar dat deze stoffen dan ook in alledaagse producten zitten?
Een bekende stof is BPA, tenminste... "bekend", ik zie de laatste tijd op veel producten (drinkbekers bijvoorbeeld) staat BPA-vrij. Dus daarom herken ik deze stof. En producten zullen niet voor niets BPA-vrij gemaakt worden, blijkbaar is BPA dus ook zo'n schadelijke stof.
Verder las ik dat er ook veel schadelijke stoffen in bijvoorbeeld speelgoed, kindermeubilair, kinderkleding en billendoekjes zitten.. Billendoekjes! Die gebruik je dagelijks toch wel meerdere keren... In Frankrijk is hier onderzoek naar gedaan.
Want in Frankrijk, België en Denemarken (en nog een aantal landen) wordt wel onderzoek gedaan naar hormoonverstorende stoffen in alledaagse producten. In deze landen worden consumenten er wel voor gewaarschuwd...
In Nederland niet....

Wel is er een website: www.eenveilignest.nl die veel aandacht besteedt aan een veilige, gezonde en duurzame leefomgeving voor (aanstaande) ouders en hun kinderen. Een Veilige Nest wil er ook voor zorgen voor een strenge wetgeving ten aanzien van hormoonverstorende stoffen.

Wat is jullie mening hierover?
Ik ben heel benieuwd naar de uitzending van Zembla vanavond (21:10u op Nederland 2).

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Gezond, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je