{{ message.message }}
{{ button.text }}

Holy moly... al bijna 3 jaar/36 maanden/160 weken/1120 dagen ZWANGER

Je zou bijna denken dat het mijn hobby is.

Afbeelding blog 'Holy moly... al bijna 3 jaar/36 maanden/160 weken/1120 dagen ZWANGER' Achtergrond blur afbeelding

Je zou bijna denken dat zwanger zijn mijn hobby is, maar niets is minder waar. Ik ben dus zo iemand die totaal niet geniet van een zwangerschap. Wat is er nou aan om zo'n dikke buik te krijgen? Geen wijntje te mogen drinken? Minder energie te hebben voor feestjes of eigenlijk voor alles? Hormonen die door je lichaam gieren? Weer ‘gezellig’ puistjes te krijgen? En pigmentvlekken? Erge vorm van zwangerschapdementie te hebben? En nogmaals ... geen wijntjes?? en dat dan 9 maanden lang....
Maar begrijp me niet verkeerd, ik ben dolgelukkig dat het ons telkens maar weer gelukt is. Ik besef me heel goed, hoe cliché het dan ook klinkt, het toch elke keer echt een mega wonder is.

Mijn eerste zwangerschap duurde langer dan een jaar voordat het lukte. Ik slikte primolut in de eerste weken van mijn zwangerschap, toen ik nog niet wist dat ik zwanger was. Ik heb het nooit durven googlen maar als primolut een menstruatie op zou moeten wekken, leek het me nooit goed voor de baby (Gus) en was ik best ongerust of het wel goed zou komen.

Aan het begin van mijn tweede zwangerschap vertelden drie verschillende artsen (op verschillende dagen) dat ik een buitenbaarmoederlijke zwangerschap had. Waarschijnlijk zat het vruchtje in mijn eileider en misschien zou er zelfs één eileider verwijderd moeten worden. Tot ik op eens enkele dagen later een echo had met gewoon een baby netjes in mijn baarmoeder (Pip), ongelooflijk toch? Tijdens die zwangerschap kreeg ik ook nog eens een blindedarmontsteking. Ik was achteraf gezien gelukkig 20 weken zwanger. Pipje was toen groot genoeg om de narcose te overleven en nog klein genoeg zodat ze operatief nog goed bij de blindedarm konden komen. Goed gepland, want een blindedarmoperatie stellen ze voor geen één reden uit. Ik weet nog dat ik best wel in paniek raakte toen ik een paar uur na de operatie weeën kreeg. Gelukkig is ze met weeremmers gewoon tot 40 weken blijven zitten. Owja en weet je dat je blindedarm op een totaal andere plek zit als je zwanger bent? Dus het duurde een stuk langer voordat ze in het ziekenhuis doorhadden wat er mis was. En mijn littekens zitten ook op een heel andere en mega zichtbare plek.

Mijn derde zwangerschap wist mijn vader wonderbaarlijk eerder dan ik. Op de dag dat mijn moeder stierf en ik nog even boven geweest was om voor het laatst afscheid van mama te nemen voordat ze meegenomen werd, liep ik verdrietig de trap af bij mijn ouders thuis. Mijn vader keek me iets later aan en zei: "Jij bent zwanger, ik zie het aan je gezicht, ik voel het". Mijn vader had nog nooit in zijn leven van zulke zweverige opmerkingen gemaakt en mijn hoofd stond op dat moment ook echt ergens anders naar. Maar nadat de rollercoaster, van alles wat er bij komt kijken als je moeder overlijd, wat minder was geworden bedacht ik me toch dat ik al lang niet meer ongesteld was geweest. En ja hoor mijn vader had 100% gelijk, ik had weer een baby (Mas) in mijn buik. Mas blijft altijd een beetje extra speciaal voor mij.........

De vierde zwangerschap was een cadeautje (heb geleerd dat ongelukje zeggen niet zo tactisch is). We zorgden ervoor dat er niets mis kon gaan, op één keertje na. Nou dat bleek genoeg te zijn voor een vierde baby. Maar toen we bij de verloskundige waren voor een echo, was het vruchtzakje leeg. Omdat we zelf precies wisten hoever ik tijdens die echo moest zijn gingen we er vanuit dat het een miskraam was. Maar toen ik na twee weken weer bij de verloskundige lag, zat er toch echt wel een baby in mijn buik. En was ik een van de gelukkige die te maken had gehad met een diapauze. Inmiddels ben ik alweer bijna op de helft van deze zwangerschap.

Ow en btw onze wens was wel om vier kinderen te hebben (als het ons zou 'lukken'), maar we hadden het idee om er wel wat langer tussen te laten zitten. Nu zijn we heel blij dat tussen de jongenste en oudste straks maar 4 jaar en 10 maanden zit. Voor de kids mega leuk, al zullen het voor ons tropenjaren worden ;)

Huisjevol

Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op mijn instagram account: huisjevol

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je