Snap
  • Baby

hoe zeg je vriendelijk nee!?

Wauw wat bedenk je van te voren veel zeg over hoe je het allemaal gaat doen maar soms.......

Speelgoed speelgoed en nog eens speelgoed, hoeveel spullen kan een mannetje van 18 maanden nodig hebben?  Nou nodig niet zo veel zou je zeggen maar onze man wordt nog wel eens verwend want sinterklaas brengt toch zeker niet alleen kleding met pakjesavond? Die kleding die zijn mama op het verlanglijstje had gezet heeft hij gekregen plus nog eens 5 speelgoed items. Dat terwijl hij voor zijn verjaardag in augustus zoveel gekregen heeft dat hij daar niets allemaal mee kan spelen. Hoe doen andere mensen dit toch? Ik praat waarschijnlijk niet duidelijk genoeg over onze "grenzen". Maar voordat wij onze man kregen waren we het erover eens dat het zou gaan zoals wij graag willen en in de opvoedkeuze's gebeurt dit ook gelukkig, ik wil alleen niet heel erg verwend klinken als ik tegen iemand zeg dat we de spullen niet willen hebben. Volgens mij heb ik genoeg spullen in huis voor een kinderdagverblijf. En wat doe je als je de spullen gewoon krijgt wat zeg je dan als je zelf denkt dat je je genoeg ingedekt had door aan tegeven dat je bepaalde spullen niet wil hebben. 

Blijft toch altijd zeer lastig wil ook niemand voor het hoofd stoten. 

9 jaar geleden

Ze denken vast, speelgoed kan iemand nooit teveel van hebben maar ojawel, we verzuipen erin! Nu zeggen wij, we hebben een bankrekening voor de kleine, geef iets kleins of stort geld....daar heeft ze dan meer aan dan speelgoed waar ze niks mee doet.....misschien volgende keer zeggen " ik weet niet hoe ik dit vriendelijk over kan brengen maar nee, wil geen speelgoed meer. Of neee en dan iets anders erbij zeggen "

9 jaar geleden

ja lastig he, ik vind het soms ook moeilijk om nee te zeggen hoor maar we hebben er gewoon de ruimte niet voor. Zo had die collega ook een traptracktor staan en die mochten we ook hebben maar toch verteld van joh we hebben er de ruimte niet voor. Gelukkig kan ze zich dat voorstellen, haar zus woon in de zelfde straat en zelfde soort huis.

9 jaar geleden

Zo heb ik ondertussen al 2 loopfietsen een tractor een loopauto eerste driewieler klaar staan hij heeft zo onderhand zijn eigen wagenpark in huis staan. Echt lief hoor maar hij is maar alleen en heeft maar 2 benen haha

9 jaar geleden

zo herkenbaar, vandaag nog vroeg een collega van de speel o theek mij of ik iets wilde met muziejk. Speelgoed met muziek dus, heel leuk van winnie de pooh. Tja ik baal alleen van de muziek spullen die we al hebben en word nog net niet gek als er eerst een poos het ene speelgoed draait vervoplgens komt er andere muziek en tenslotte speelt het samen. Ik heb heel aardig gezegd, ik vind het heel lief dat je het vraagt maar we hebben al zoveel dingen met muziek ik kan het er niet bij hebben. Geen probleem en even goede vrienden. Wel moet ik over een half jaar "brullen" IK WIL GEEN BATTERIJ SPEELGOED OF STROOM SPEELGOED!!!!!! IK GEEF HET TERUG HOOR. Wellicht werkt dat beter. Een half jaar terug met de verjaardag van mijn zoon vroeg ik om duplo, is niks geworden. Ja wel van vrienden niet van (o)pa en (o)ma of zijn oom. (het stuurtje komt trouwens heel bekend voor)