{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe te weten welke achternaam voor je kleine wonder...???

de vrouw haar achternaam of de man zijn achternaam? Wat kiezen jullie?

Afbeelding blog 'Hoe te weten welke achternaam voor je kleine wonder...???'

Toen ik zwanger was van mijn kleine wonder, was ik in de zevende hemel. Wat een super gevoel is dat om zo’n kleine in je buik te hebben en op een gegeven moment te voelen bewegen en trappen!!

Toen begon de grote zoektocht naar een naam. Het was gelukkig niet zo groot probleem, vrij snel hadden we er een. Tot we bij het puntje: achternaam aankwamen... We hadden ieder een ander idee daarover. Ik wilde mijn achternaam en hij natuurlijk zijn achternaam.

Dit hoeft overigens geen punt van discussie te zijn als je getrouwd of geregistreerd partnerschap hebt want dan is het standaard zijn achternaam, maar dat was bij ons niet het geval.

We wilden alles goed regelen voor onze kleine voor de toekomst. Bij de notaris zijn we erachter gekomen dat wanneer je niks van elkaar bent, dat de vrouw erkenning, zeggenschap maar ook toestemming moet geven voor de man zijn achternaam.

Ik weet niet hoeveel kersverse aanstaande ouders dat weten? Maar wij wisten dat niet... Het maakte onze beslissing wel gemakkelijker voor de achternaam. De beslissing was, nu eerst alleen de baby zijn achternaam en wanneer we ooit samen klaar ervoor klaar zijn, ook ik zijn achternaam doormiddel van trouwen.

Natuurlijk kunnen we nu ook trouwen, volop in de zwangerschap maar we willen trouwen alleen en puur om de Liefde en niet vanwege dat we ons eerste wondertje krijgen. We zijn er gelukkig goed samen uit gekomen...

Maar mijn vraag is wel, hoe doen andere stellen dat met kiezen van achternaam?? Zijn er meer vrouwen die hun eigen achternaam graag willen maar de man tegenstribbelt?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je