{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe stop ik met de speen?

Afbeelding blog 'Hoe stop ik met de speen?' Achtergrond blur afbeelding

Toen Hayley een baby was, vond ik de speen de ideale uitkomst. Bij huilen of gewoon weg zuigbehoefte kreeg ze een speentje in haar mond. En wat was dat altijd een schattig gezicht, zo'n kleine baby met een gigantische speen in haar mond.

Nu is ze bijna 2,5 jaar oud en begin ik mijn twijfels te krijgen over die speen. Ze slaapt met een speentje en af en toe wilt ze hem overdag. Overdag praat ze met die speen in haar mond en dan kan ik haar totaal niet verstaan. Maar als ik hem uit haar mond trek, heb ik meteen ruzie met haar. De speen is meer een verslaving en manier van troost geworden.

Ik wil dan ook graag dat ze ermee stopt en niet meer afhankelijk is van een speen. Maar Hayley is mijn eerste kindje en ik heb geen idee hoe ik dit moet gaan aanpakken. Daarom wil ik graag jouw advies! Welke leeftijd is goed om te stoppen met de speen en hoe heb jij dat aangepakt? En hoe reageerde jouw kindje hierop?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #speen

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je