{{ message.message }}
{{ button.text }}

Omgaan met ongeduld en agressie

Ervaringen delen mbt ongeduld en de reactie daarop van de peuter/ kleuter.

Afbeelding blog 'Omgaan met ongeduld en agressie'

ikzelf ben een parttime pappa van een zoon van 2 jaar oud. Hij wordt opgevoed zowel in Nederland als in Thailand (waar zijn moeder woont).

Als hij aan het spelen is of een activiteit doet, zie ik dat hij vaak snel zijn geduld verliest en er dan op reageert door te gooien met dingen of gaan spartelen op de grond. In dat (vaak korte) moment is contact erg moeilijk.

Ikzelf zet hem vaak voor een korte periode in zijn kamer (minuut of 2) maar bijv. Bij zijn moeder weet die dat ze er niet mee kan omgaan. Ze schreeuwt meestal terug en soms helpt het maar meestal wordt hij er drukker van.

Gezien de cultuurverschillen van ons als ouders (mijn vrouw meer een boeddhistische aanpak en Thais "laat maar gaan" en ik als nuchtere Hollander meer zwart/wit) botst de manier van aanpakken nog wel eens. Al proberen we zoveel mogelijk op een lijn te zitten natuurlijk.

Ik begrijp ook best dat bijvoorbeeld het spelen met kinderen van verschillende culturen ook verwarrend is voor een peuter en zou best kunnen dat dit meespeelt maar zie dat meer alsontwikkeling.

Over het algemeen doet hij erg mee met kinderen en volwassenen in beide culturen, maar ben bang dat die min punten zich verder ontwikkelen en dit een vervelend gedrag wordt of erger nog deel van zijn karakter.

Ik zou graag ervaringen delen met mammas en pappas hoe zij omgaan met ongeduld, aggressie en cultuurverschillen bij opvoeding, daarnaast het delen van ervaringen, tips en oplossingen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je