{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe mijn bevalling ging? Het was een HEL!!

Ik ben mama van een meisje van 3 jaar en van een jongetje van bijna 4 maanden

Afbeelding blog 'Hoe mijn bevalling ging? Het was een HEL!!' Achtergrond blur afbeelding

Het was mijn 2de zwangerschap, maar mijn eerste natuurlijke bevalling (waar ik achteraf spijt van had).

Ik had bij de eerste een keizersnee omdat mevrouw eigenwijs was en niet wilde draaien, toen ik zwanger was van mijn zoontje Djenydo was ik vast beraden dat ook dit een keizersnee ging worden want het was zo goed gegaan bij mijn dochtertje Viënnety snel herstel enzo. Maar kwam er toch snel op terug en heb toch voor een natuurlijke bevalling gekozen.

Het was nog 6 jan 2019 net iets voor 12 uur snachts toen ik weeen kreeg (geen idee hoe het voelde was de eerste keer)maar het deed pijn, ik had me vriend na 2,5 uur wakker gemaakt en het zh gebeld waar we meteen heen moesten, in het zh aangekomen had ik 2 cm ontsluiting dus ik dacht nu gaat het gebeuren, maar nee hoor we werden om 8 uur sochtends op 7 jan naar huis gestuurd want de weeen zetten niet door en moest ik maar afwachten zo gezegd zo gedaan.


Het was mijn uit gerekende datum 13 januari zondag ochtend toen ik allemaal vervelende krampen kreeg die kwamen en weer gingen tot 00.00 toen kwamen ze regelmatig toch maar gewacht voor ik weer het zh belde want wilde niet weer voor niks daar heen om 03.00 waren we in het zh met 5 cm ontsluiting en kwamen ze om 05.00 mijn vliezen breken als die zelf nog niet gebroken was en om 07.00 werdt ik aan het infuus gelegd voor weeen opwekkers.

Smiddags om 1 uur kreeg ik een weeenstorm en hebben ze me een morfine prik gegeven tegen de pijn die me overigens alleen maar stoond maakte, om 3 uur waren de weeen niet meer te houden en heb ik mijn vriend wakker geschreuwd dat hij iemand moest gaan halen want ik kon niet meer eindelijk was het half 4 en mocht ik naar beneden met 6cm ontsluiting, 20 minuten later zat de ruggenprik er eindelijk in en kreeg ik persweeen,  mevrouw maar dat kan niet u zat net nog op 6 cm, dokter of me kind komt er uit of ik moet poepen toch de verloskundigen gebeld en ja ik zat op 8 cm ontsluiting, om half 5 was het eindelijk zo ver ik mocht persen naar 1 uur persen was hij er nog niet waarop ze besloten om een vacuum pomp te gebruiken ik was blij want ik kon niet meer ik was op meer als 24 uur geen slaap, om 18:02 werdt dan eindelijk me kern gezonde baby op me borst gelegd wat een opluchting maar o wat was zijn hoofd groot wat uiteindeijk ook op inknippen en inscheuren duiden en 2 weken niet kunnen zitten liggen of lopen lijden, door dit hoef ik nooit meer een bevalling van mezelf mee te maken? (er zijn vast vrouwen die heftigere bevallingen hebben mee gemaakt)


Bedankt voor het lezen

In de volgende vlog vertel ik over de eerste week waar ik snel van me roze/blauw wolk af werdt gegooid

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je