{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe laat ik mijn hond wennen aan de baby

Afbeelding blog 'Hoe laat ik mijn hond wennen aan de baby'

Hoewel de meeste honden wel doorhebben dat je zwanger bent is een baby in huis voor veel honden iets wat veel spanning op levert. De meeste ouders te be betrekken hun hond alvast bij de zwangerschap door ze de spulletjes te laten besnuffelen die er voor de baby gehaald worden, maar het echte werk begint pas als de kleine in huis is.

Ik schrijf dit blog uit eigen ervaring. Wij hebben een rottweiler teefje van bijna 5 jaar.  Hoewel ze doorhad dat ik zwanger was, was het voor haar erg spannend toen de kleine daadwerkelijk er was. Ze was erg druk, verloor haar en reageerde bij elke geluidje dat de baby maakte. ook moest ze de kleine in de gaten kunnen houden. Als de baby in bad ging raakte ze in paniek want ze kon hem niet meer zien. Gaat alles wel goed? Omdat mijn hond zo onrustig bleef zijn we wat rituelen in gaan voeren zodat ze op een veilige manier kennis kon maken met de baby.

Zo mocht ze na het badderen even aan de voetjes snuffelen. Ja de baby is nog heel hij is niet in het water op gelost. Was de baby wakker geworden en huilde het reageerde zij daar direct op.  Ik gaf aan dat het goed was en zij dat ze nu weer af moest gaan. Ze heeft mij gewaarschuwd nu is het klaar je taak zit er op. Baasje doet de rest. En zoo hadden we nog een paar dingen zodat ze er bij betrokken werd op een goede manier

Door haar op deze manier er bij te betrekken kon zij op een rustige manier kenneis maken met de kleine jongen. Nu 5 maanden verder is ze dikke maatjes met de hond. Ze komt hem dagelijks even hallo zeggen en geeft dan een kusje in het gezicht. Ons ventje is helemaal gek op haar en doet zijn armpjes wijd open als de hond er aan komt. Hij knuffelt haar nu terug en soms probeert hij haar zelfs op te eten.

Nog even een paar dont`s

Trek nooit je kind naar achteren als de hond er op af stapt. Je kleine hoeft geen ruimte te maken voor de hond de hond moet ruimte maken voor de kleine. Zo leert de hond direct al dat de baby boven de hond staat en niet anders om. Ook de wandelwagen hoeft niet op te passen voor de hond de hond moet oppassen voor de baby.

Als je hond al die kraam visite te veel vindt worden sluit hem niet buiten, maar zorg er voor dat ze een plekje heeft in dezelfde kamer waar ze rustig kan liggen en observeren. Zo leert ze dat al die drukte er nu eenmaal bijhoort en er niets aan de hand is. Haal je de hond weg zal ze juist gaan denken dat er wat aan de hand is en omdat ze niet kan zien wat er mis is kan ze juist nog paniekeriger worden. ( let wel dit geld niet voor alle honden. Sommige honden houden echt van hun rust en liggen liever in een andere kamer als het te druk wordt).

Baby een hapje hondje een hapje.  Ik hoorde dit hier in het dorp elke keer als de baby een hapje kreeg kreeg de hond daarna een hapje. Zodat hij niet jaloers zou worden. Dit is een grote don`t. Je  geeft je hond na elk hapje van jou toch ook niet een hapje van je eten. Je hond staat niet gelijk aan je kind maar onder je kind. Door ze gelijktijdig te voeden denkt de hond dat ze gelijk waardig zijn, waardoor de kans ontstaat dat als straks je kleintje lekker op een broodkorstje sabbelt of een soepstengel de hond het van je kleintje afpakt.

Een grote DO

Wij hebben vanaf het begin af aan bij onze hond aan de oren getrokken aan de staart de lippen en andere plekken van de hond. Niet om haar te pesten maar om haar te laten wennen aan dit grijp gedrag. Baby`s en dreumesen grijpen nou eenmaal en weten nog niet wat aaien is. Als een kleintje zomaar je hond vast pakt zonder dat deze weet wat dat inhoud kan ze zijn dat ze in paniek verkeerd reageert.

Denk maar na hoe het bij jou zal zijn als je zomaar op eens aan je oor getrokken wordt. Als je dat niet gewend bent kun je ook heel verkeerd reageren. Dit geld in de honden wereld net zo.

En de allerbelangrijkste regel. Laat je kind nooit alleen bij de hond. Hoe lief en goed de hond het ook kan vinden met je kind het is en blijft een hond. Een ongeluk zit in een klein hoekje en je vergeeft het jezelf nooit als er wat gebeurd tussen je hond en je kind omdat jij even niet in de kamer aanwezig was.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je